160 терминала за самотаксуване за купуване на е-винетка са монтирани

...
160 терминала за самотаксуване за купуване на е-винетка са монтирани
Коментари Харесай

160 терминала за самотаксуване и купуване на е-винетка вече са монтирани

160 терминала за самотаксуване за пазаруване на е-винетка са инсталирани досега, оповестиха от Агенция „ Пътна инфраструктура “. От тях 32 машини са конфигурирани на 14 гранични контролно-пропускателни пунктове. Това са „ Капитан Андреево ”, „ Дунав мост – Русе ”, „ Дуранкулак “, „ Кардам ”, „ Гюешево ”, „ Олтоманци ”, „ Станке Лисичково ”, „ Златарево “, „ Калотина ”, „ Кулата ”, „ Капитан Петко челник ”, „ Лесово ”, „ Брегово ” и „ Връшка чука ”. Апарат за е-винетки е конфигуриран и в най-близката бензиностанция до пукта „ Дунав мост 2 ” при Видин – „ Съни ойл ”.
 
Останалите 127 терминала са ситуирани в търговски обекти в цялата страна.
 
На пунктовете „ Калотина ” и „ Кулата ” са разкрити гишета, на които влизащите в България водачи могат да платят в брой за е-винетка.  
 
Към момента електронни винетки могат да бъдат купени на каса и платени в брой в Областните пътни ръководства, в офисите на мобилния оператор А1 и в клоновете на Easy Pay, както и посредством уеб страницата www.bgtoll.bg, мобилното приложение и терминалите за самотаксуване. От 12:00 ч. на следващия ден стартира поетапната продажба на е-винетки в пощенските клонове, оповестиха от „ Български пощи ”.
 
Електронните винетки влязоха в действие от 1 януари, само че се оказа, че благоприятни условия за закупуване, с изключение на посредством уеб страницата bgtoll.bg и мобилното приложение, съвсем няма. Инсталирането на терминали за самотаксуване закъсня. Закъсняха и продажбата в търговски обекти. Според ръководителя на Агенция „ Пътна инфраструктура “, продажбата в клоновете на „ Български пощи “ и огромните вериги бензиностанции трябваше да стартира през днешния ден. Това обаче не се случи.
 
Стартът на тол системата беше придружен и от други проблеми. Някои водачи, да вземем за пример, заплатиха електронната си винетка повече от един път. Регионалният министър Петя Аврамова увери, че тези жители ще получат назад парите си, като за задачата би трябвало да подадат заявление в свободен текст в Областно пътно ръководство или в Централното ръководство на АПИ.-->
 
До 15 януари ще има гратисен интервал, през който водачите без винетка по републиканската пътна мрежа няма да бъдат глобени, а ще бъдат насочвани към най-близкото място, откъдето могат да закупят такава.
 
Заради механически проблеми беше анулирана опцията за конвертиране на хартиени в електронни винетки. Хартиените винетки са годни и би трябвало да останат залепени на предното стъкло на автомобила до приключването на периода им.
 
Заради фалстарта на толсистемата постовете си изгубиха шефът на Националното тол ръководство Антон Антонов,  Веселин Давидов, който дава отговор за електронната система за събиране на такси в АПИ, и Радослав Николов, консултант на министъра на районното развиване.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР