160 години Opel означават безброй автомобилни легенди и бестселъри като

...
160 години Opel означават безброй автомобилни легенди и бестселъри като
Коментари Харесай

Скритите съкровища от 160-е години история на Opel

160 години Opel значат безчет автомобилни митове и бестселъри като Opel Corsa или новия Opel Astra. Но 160-е години на Opel крият и доста изненади отвън производството на коли. Иновации и решения, които улесняват всекидневието и провокираха възторг на времето, само че от време на време се подценяват през днешния ден.

Това, което е част от главното съоръжение на всяка кухня през днешния ден, никога не е било нещо естествено в предишното - хладилникът е фантазията на доста немски домакини през 50-те години на предишния век - и Opel се е погрижил тогава тя да се сбъдне. Един от най-търсените модели хладилници по това време е " Frigidaire ".

Frigidaire създава хладилници от 1916 година, а през 1918 година компанията е закупена от General Motors. От средата на 20-те години на предишния век бизнесът процъфтява и търсенето се покачва внезапно в международен мащаб. И по този начин дъщерното сдружение на GM Frigidaire също се уголемява в Германия. Frigidaire GmbH е учредена в Берлин през 1926 година, а Opel от Рюселсхайм стартира да доставя съставни елементи за поточната линия в Берлин през 1931 година

От 1949 година нататък хладилниците, създадени в Хесен, носят информацията „ Продукт на Adam Opel AG “ в логото. След рестартиране на дизайна през 1954 година марката даже става пазарен водач в Западна Германия. От средата на 50-те години на предишния век обаче Opel желае да се концентрира върху процъфтяващото произвеждане на коли - и по тази причина е взето решението да се приключи производството на Frigidaire през 1959 година Между другото, марката Frigidaire съществува и през днешния ден и към този момент е благосъстоятелност на шведска група.

Opel се е впуснал в " ледените терени " освен с производството на хладилници. През 1977 година на дизайнерите на Opel е предоставено да обезпечат бобовете на Германската асоциация по бобслей и шейни (DBSV) със специфична багра. Базираната в Рюселсхайм компания излиза с концепцията освен да прави козметика, само че и напълно да преработи спортното съоръжение.

Под управлението на Opel е създадена новаторска форма в аеродинамичния тунел и е създадена напълно нова кормилна система. В допълнение, бегачките са оборудвани с пружини и обезценка. Първите проби демонстрират, че бобслеите за четирима и двама са с 0,65 и 1,35 секунди по-бързи на манш от предходните модели. „ Тези устройства бяха доста по-напред от времето си – прекомерно надалеч “, спомня си легендата на бобслея и почитател на Opel Андре Ланге. Безспорно е, че Opel Bob има трайно въздействие върху дизайна на спортното съоръжение до наши дни.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР