16 плевенски читалища са подписали декларация, с която предупреждават, че

...
16 плевенски читалища са подписали декларация, с която предупреждават, че
Коментари Харесай

Читалищата в Плевен са принудени да затворят заради липса на средства

16 плевенски читалища са подписали декларация, с която предизвестяват, че ще бъдат принудени от 1 декември да затворят порти. Причината е спряната им дотация, тъй като три читалища апелират решението на Комисията, която разпределя средствата за читалищата в общината.
Декларацията е адресирана до Председателя на Комисията по просвета в Народно събрание, Председателя на ОбС- Плевен, до кмета на Плевен. Копие от нея е публикувано и до медиите, написа infopleven.

Ето какво се споделя в нея:

Уважаеми господа,

Наясно сте с казуса, който визира всички читалища от община Плевен – оставени сме без средства, в интервал на обща финансова рецесия и при започване на зимния сезон. Тази обстановка се наложи след обжалването от три читалища (НЧ „ Ракитин 1959″, НЧ „ Пробуда 1990″ и НЧ „ Цветан Спасов 1959″) на Решението на Комисията за систематизиране на дотациите, назначена със съответната заповед на кмета на Община Плевен.

Свикнали сме да бъдем забутвани в ъгъла на дневния ред на проблемите в културата. Но при тази обстановка ще бъдем принудени от 1 (първи) декември да затворим порти. Спират да работят школите и библиотеките ни, всички чиновници ще би трябвало да излязат в отпуск.

Считаме, че ще е непоправима вреда, в случай че се допусне това да стане факт. “
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР