16% от цигарите в Перник са контрабандни. На второ място

...
16% от цигарите в Перник са контрабандни. На второ място
Коментари Харесай

В Перник, Видин и Хасково пушат най-много контрабандни цигари

16% от цигарите в Перник са контрабандни. На второ място в тази статистика се подрежда Видин , където 14.7% от цигарите са незаконни, а на трето място - Хасково , където контрабандните цигари са 10.7% . Това демонстрират резултатите от обичайното проучване " Инициативата против противозаконната търговия ", което мери равнището на противозаконна търговия с цигари посредством събиране и разбор на празни цигарени опаковки в огромните градове в страната. Проучването се организира на всяко тримесечие.

Общо данните демонстрират, че делът на ползване на противозаконни цигари в България през третото тримесечие на 2018 година е 5.3% .
Спрямо предходното тримесечие се регистрира растеж на потреблението на контрабандни цигари с 0.6% .
Спрямо същото тримесечие на миналата 2017 година се регистрира спад с 0.7%.

 Под 5% паднал делът на контрабандните цигари в страната
Под 5% паднал делът на контрабандните цигари в страната

Тези пари десетилетия наред замърсяваха освен политическата среда, призна Борисов


Въпреки нарастването, ниските равнища на контрабанда с цигари в страната остава като устойчива позитивна наклонност повече от година. Страната ни остава на едно от най-ниските равнища на противозаконна търговия с цигари за интервала. По-високи равнища са регистрирани както в прилежащи на нас страни като Гърция и Румъния, по този начин и в огромните западноевропейски страни като Франция, Германия, Полша, Италия и други.

2018 година бележи връх и във връзка с броя на разкритите противозаконни производства в страна от правоприлагащите органи, написа в отчета, направен на база данните от изследването.

 Снимка 393660
Източник:

Резултатите от проучването по градове демонстрират, че делът на ползване на контрабандни цигари в някои градове е в пъти над междинното за страната. Обикновено в тези градове потреблението на незаконни цигари пораства. Например в Перник се следи 6% растеж по този индикатор - за месеците април, май и юни в града е установено 10% ползване на контрабандни цигари, а за юли, август и септември - 16%.

В Хасково, Асеновград, Велико Търново, Димитровград, Монтана, Дупница, Ямбол, Сливен и други равнището на ползване на контрабандни цигари е по-ниско от междинното за страната или понижава доста. Например за второто тримесечие на 2018 година 15.3% от хасковлии са пушили противозаконни цигари, а през третото тримесечие - 10.7%.

 Снимка 393661
Източник:

Министър-председателят Бойко Борисов разяснява резултатите от разбора. Той е горделив, че страната ни продължава да бъде измежду страните в Европейски Съюз с най-ниски равнища на противозаконна търговия на цигари.

" И през третото тримесечие на годината делът на контрабандата е сгънат до към 5%, което е устойчива позитивна наклонност към този момент повече от година. Данните приказват за действително свършената работа на всички служби, приходни организации и прокуратурата. Броят на разкритите противозаконни производства в страна също бележи връх през 2018 година Борбата с контрабандата с цигари остава непрекъснат ангажимент на държавното управление и по него ще бъдем безкомпромисни ", съобщи министър председателят.

 Нашенка опита да придвижи контрабандни цигари в буркани с туршия
Нашенка опита да придвижи контрабандни цигари в буркани с туршия

Стоката била скрита и в кутии със спагети

Борбата с противозаконната търговия с цигари е явен приоритет на държавното управление и този факт дава позитивни резултати във връзка с приходите от акцизи в бюджета. От основно значение е тези старания да бъдат продължени и поддържани във времето, както да се резервира фокуса върху цигарите, по този начин и да се подчертава върху напъните в битката против разпространяването на незаконния насипен тютюн, пишат фирмите в отчета.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР