16 март, Брюксел. Висш служител от Министерството на отбраната на

...
16 март, Брюксел. Висш служител от Министерството на отбраната на
Коментари Харесай

Пентагонът: Ще говорим с българите искат ли да помогнат на Украйна и с какво

16 март, Брюксел. " Висш чиновник от Министерството на защитата на Съединени американски щати " дава брифинг за публицисти по време на визитата на шефа на Пентагона Лойд Остин в НАТО и преди визитата му в България на следващия ден. Официалната стенограма на не разкрива името и длъжността на служителя, защото Пентагонът избира той да бъде представен от медиите с формулата, с която са го показали - единствено като върховен чиновник. Публикуваме двата въпроса, свързани с България.

Въпрос: Първо, във връзка с далекобойните Противовъздушна отбрана системи, България има и С-300? Това ли е диалогът, който ще проведете?

ВИСШ СЛУЖИТЕЛ ОТ ОТБРАНАТА: Ще водим диалог в България за доста неща, няма да загатвам естествено, че ще им благодарим за семейството – както знаете, те са хазаин на бронетанкова бригада " Страйкър ", ние сме признателни за това. И те са съдружник. Така че, мисля, че е разумно да се допусна, че секретарят (министърът на защитата - б.р.) ще приказва с българите освен за методите, по които, като съдружник в НАТО, можем да работим дружно за възстановяване на защитата на територията на НАТО, само че и, знаете, двустранно въз основата на какво, в случай че с нещо биха желали, да оказват помощ на Украйна.

Въпрон: Отново имам въпрос по отношение на S-300. Казвате, че разговаряте със съдружници и сътрудници. България и Словакия ли са единствените страни, с които говорите, или има и други? И може ли да чакаме известие след диалозите, които секретарят ще организира с тях в идващите два дни?

ВИСШ СЛУЖИТЕЛ ОТ ОТБРАНАТА: Не, с изключение на Словакия и България има други народи, с които приказваме за всевъзможни системи, които може да са от изгода за украинците. И няма да задминавам полемиките, които ще водим по време на това пътешестване.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР