16-ият кръг в българската Първа лига завършва по възможно най-зрелищния

...
16-ият кръг в българската Първа лига завършва по възможно най-зрелищния
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Лудогорец - ЦСКА 0:0, греда за "червените"

16-ият кръг в българската Първа лига приключва по допустимо най-зрелищния метод - с дерби сред водача и хегемон в последните години и тимът, който като че ли е най-близо до това да му отнеме короната и да постави завършек на превъзходството - вторият във краткотрайното нареждане .
Двата отбора има защо да се реваншират пред почитателите си, откакто преди дни позволиха следващи провали в европейските клубни шампионати. Към момента " орлите " имат 4 точки преимущество пред " армейците ", които обаче са с мач по-малко. Сблъсъкът ще се състои в Разград и ще бъде управителен от Георги Кабаков. Лудогорец против ЦСКА ще стартира в 17:15 часа и ще можете да го следите .

СЪСТАВИ
Лудогорец: Падт, Сисиньо, Терзиев, Пластун, Пинас, Гонсалвеш, Кафумана Шоу, Янков, Десподов, Ману, Сотириу
ЦСКА: Бусато, Турицов, Матей, Лам, Мазику, Жеферсон, Юга, Кери, Йомов, Вилдсхут, Кайседо

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ
В началото на втората част директното предаване бе прекратено за няколко минути. През това време Ману подаде към Янков в наказателното поле и го изведе на чудесна позиция, само че там Бусато излезе прозорливо и спря родния национал.
В 57-ата минута Лам бе открит в наказателното поле с отлично подаване на Матей. Той стреля, падайки на земята, само че Падт избави, като имаше шанс, защото след това топката срещна страничния дирек, с цел да може да я улови умерено по-късно.
В 66-ата минута Каули направи великолепно подаване към Десподов, с което го изведе против Бусато, само че от дребен ъгъл. Българският национал обаче не се оправи по най-хубавия метод при финалното отиграване и нито съумя да стреля, нито да подаде тъкмо.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
В 4-ата минута се стигна до първия ъглов удар в срещата и първа по-любопитна офанзива. Вилдсхут проби отляво и опита меко центриране, само че не откри собствен съотборник в наказателното поле, където състезател в зелено почисти в корнер. След центрирането на Кери топката бе избита и се озова на границата на наказателното поле, откъдето Вилдсхут стреля, само че доста неопределено.
Лудогорец отговори в 11-ата минута. Десподов центрира добре от директен свободен удар и съумя да откри Сотириу в наказателното поле. Нападателят съумя от сложна позиция да насочи изстрел, само че той мина с малко около страничния дирек.
В идващите 10-ина минути родният първенец наложи надзор над топката и по-рядко даваше шансове на " алените " да играят с нея. Въпреки това домакините също не съумяха да основат нещо рисково пред вратата на Бусато.
В 28-ата минута Гонсалвеш фаулира Кери на границата на наказателното поле, което даде чудесна опция на гостите. С осъществяването на директен свободния удар се зае точно Кери, който завъртя чудесно топката, само че Падт показва страхотна интервенция, с която избави тима си.
10 минути по-късно домакините сътвориха най-хубавата си офанзива в мача. Сисиньо се отличи с необикновен пас в наказателното поле към Ману. Там защитата на ЦСКА се оправи и почисти, само че топката попадна в Янков, който я върна в наказателното поле. Там пък Сотириу пропусна и остави за Десподов, само че неговият изстрел бе блокиран и се стигна до ъглов удар. След корнера топката бе изчистена.
Секунди по-късно имаше още едно положително нахлуване за разградчани, този път отдясно. Там Бусато излезе неразчетено, само че грешката му не бе осъдена от Десподов, чийто удар още веднъж бе блокиран.
ПРЕДИ ДВУБОЯ
Сблъсъкът може да бъде доста индикативен за това по какъв начин ще се развие сезонът, защото при триумф, разликата в интерес на " орлите " още веднъж ще стане сериозна рано-рано, което може да им обезпечи и нужното успокоение. Те могат да пернат със 7 точки пред " алените " още след 16-ия кръг, като прибавяме ангажимента, че ЦСКА е с мач по-малко.
И двата отбора надалеч не се намират в най-хубавата си форма - имат 3 загуби в последните си 5 дуела. И за двата гранда единствено една от тях е в Първа лига (за " алените " - от Локомотив (Пловдив), а за " зелените " - от ЦСКА 1948), като останалите са в европейските клубни шампионати.
След последните им срещи там към този момент е ясно, че никой всред тях няма да продължи с присъединяване си към елиминационните етапи, а по този начин главната им огромна цел ще остане една - Първа лига.
След дълъг интервал, в който равенството царуваше, последните мачове сред тези противници предложиха повече попадения и страсти. Особено най-скорошните два, откакто първо " армейците " разгромиха съперника си с 4:1 в края на предишния сезон (малко откакто го бяха отстранили за Купата на България), а във финала за Суперкупата Лудогорец си отмъсти и завоюва с 4:0.
Ако желае да стигне до скъпия триумф, ЦСКА ще би трябвало да наруши сериозна отрицателна наклонност. " Червените " не са отбелязвали попадение в Разград в шампионата от... 6 април 2018 година, когато губят с 2:3. А от този момент са минали цели 1334 дни (или 379 минути на терена), в които гол няма.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР