16-годишното момче, което е уличено в подготвянето на терористичен акт

...
16-годишното момче, което е уличено в подготвянето на терористичен акт
Коментари Харесай

Създаваме антитерористични центрове срещу атентати

16-годишното момче, което е уличено в подготвянето на терористичен акт в Пловдив, към този момент е при родителите си. То е сложено под надзора на детска педагогическа стая. Според проверяващите събрани са задоволително доказателства, че детето е подготвяло терористичен акт, само че поради възрастта му е преценено, че е по-добре да остане под контрол на родителите.

Прокуратурата обаче не е сгласна с мярката, тя ще апелира, защото счита, че то би трябвало да е с по-строга мярка от съображения за сигурност за себе си и близките.

„ Вербовчиците са доста скъпи за ИДИЛ, те костват доста скъпо поради активността, която развиват. Те са доста добре подготвени, същински психолоз ”и, предизвести зам-главният прокурор Иван Гешев. И изясни, че момчето било „ прихванато ” първо във Facebook, а по-късно диалозите са се трансферирали в приложението Telegram. Той бил решен да одобри исляма.

„ Преценихме, че на това момче би трябвало да се помогне. То би трябвало да е в изолирана среда и с него да работят псхолози ”, съобщи Гешев. Той изясни, че опитите да бъде търсено детето, семейство и учебното заведение могат да доведат до противен краен резултат и моли всички медии да не влизат в персоналното пространство и учебната среда на момчето.

Междувременно стана ясно, че в България ще бъдат основани антитерористични центрове, сходно на тези в Америка. Те ще се занимават с предотвратяването на рецесии в действително време. Според Гешев казусът с момчето е бил позволен за 5-6 часа, с помощта на положителната работа на другите служби.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР