16-годишният Даниал Бейкверди, който намушка с нож своя съученик и

...
16-годишният Даниал Бейкверди, който намушка с нож своя съученик и
Коментари Харесай

Извънредни новини за Даниал, който наръга съученик в "Надежда" СНИМКИ

16-годишният Даниал Бейкверди, който намушка с нож своя съученик и връстник Кристиян Сотиров в столичния квартал “Надежда” предходната година, получи условна присъда. Това реши Софийският градски съд.

Процесът завърши по съкратената процедура за няколко часа, откакто малолетното момче призна виновността си. Бейкверди е роден в България, само че е от ирански генезис.



След закононарушението той се оплака, че постоянно бил унизен от своя съученик с хомофобски колажи в обществените мрежи, както и че е бил нападан с думи от него и по тази причина решил да отмъсти.

Обвинението против Даниал бе за опит за ликвидиране и в началото той бе арестуван под стража, само че се оплаква, че бил унизен от съкилийниците си и съдът го пусна на втория месец.



Бейкверди получи две години условно с три години изпитателен период, а мярката му за неотклонение беше изменена. Той към този момент няма да е под контрол на контрольор, а единствено на родителите си.

Присъдата на ученика не е дефинитивна, а прокуратурата разгласи, че ще внесе митинг в Софийския апелативен съд с искане за дейно наказване.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР