16-годишната Мира Андреева продължава все така да блести на голямата

...
16-годишната Мира Андреева продължава все така да блести на голямата
Коментари Харесай

Впечатляващ дебют в Мелбърн: 16-годишната Андреева откри победоносно кампанията си на АО!

16-годишната Мира Андреева продължава все по този начин да свети на огромната тенис сцена и започва повече от сполучливо дебюта си на Аустрелиън Оупън, класирайки се за втория кръг в шампионата. Рускинята имаше задачата да премери сили с досегашната представителка на международния топ 50 Бернарда Пера, като въпреки и да срещна известни усложнения в хода на конфликта, то тийнейджърката се поздрави с победа в поредни сетове - 7:5 6:2.

С това избраната за дете знамение тенисистка си резервира място във втория стадий на Откритото състезание на Австралия, където ѝ следва да срещне шестата сложена Онс Жабер.

Началото на дуела се разви изцяло съгласно желанията на Андреева, която на бърза ръка откри надзор в разиграванията и осъществя пробив още в дебютния за мача гейм. Оттам насетне обаче представянето на рускинята претърпя самобитен разпад, откакто грешките започнаха да доминират в нейната игра и тя на процедура собственоръчно съобщи на два пъти подаването си в актива на Пера, което изведе международната номер 71 напред в резултата.

Изостанала в догонващата позиция на корта, тийнейджърката незабавно съумя да се активизира и влезе в присъщия си темп от главната линия, като ловко изграждаше офанзивите си, преди да продуцира завършващ удар, при което сходно, обрано откъм грешки, показване на Мира ѝ донесе само дивиденти и та завоюва пет от идващите седем гейма, отмъквайки триумфа в откриващия сет.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР