16 февруари е определен от Европейския съюз за Международен ден

...
16 февруари е определен от Европейския съюз за Международен ден
Коментари Харесай

Пощальоните и куриерите празнуват днес

16 февруари е избран от Европейския съюз за Международен ден на пощальоните и куриерите.

Професията на „ вестоносците “ е измежду най-древните, а в остарели времена е била изпълнена с доста опасности и напрежение. Едва ли е инцидентно, че и до наши дни е останал изразът: “Не убивай вестоносеца ”, написа БГНЕС.

Още в Древна Гърция, Римската империя, Египет, Персия и Китай са съществували добре развити държавни пощенски връзки, които са се осъществявали с пешеходци или конници чрез щафета. Дори и през днешния ден обаче, в ерата на интернет, куриерските услуги са неизменима част от всекидневието ни.

Вицепремиерът в държавното управление на Кирил Петков - Калина Константинова към този момент съобщи, че „ Български пощи “ са приоритет на държавното управление. Константинова акцентира, че желаят да усъвършенстват всички административни процеси както и цифрова система, която да обслужва една пратка от момента, когато писмото влезе в пощата. Дигитализацията в „ Български пощи “ ще се окаже отрицателна за част от чиновниците, които ще изгубят работата си, сподели Константинова. Според нея това е натурален развой, само че не е ясно тъкмо какъв брой хора ще бъдат наранени от него.

„ Нашият проект е да ги оздравим в частта даване на пощенската услуга, да усъвършенстване процеси, по този начин ще може да осигурим, когато жител купува нещо от онлайн магазин, да може да избере Български пощи. Факт е, че на доста места в страната това е единственото лице на страната. Идеята е да създадем административното обслужване по-близо до хората през пощите. Визията ни е да се възползваме от клоновете “, сподели още вицепремиерът Калина Константинова. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР