16 души са загинали при наводнения в района на руския

...
16 души са загинали при наводнения в района на руския
Коментари Харесай

Десетки жертви заради наводнения в Иркутск

16 души са починали при наводнения в региона на съветския град Иркутск, оповестиха районните здравни управляващи. Най-малко още 9 души се водят за изчезнали, като измежду тях има едно дете.
Наводненията са унищожили къщи, засегнали са мостове и пътища, прецизира БГНЕС.
До през вчерашния ден информацията беше за 12 починали. Ранени са 751 души, от които 153 са приети в болница. Според премиера на Русия Дмитрий Медведев, повече от 660 милиона рубли ще бъдат отпуснати от държавния фонд за подкрепяне на жертвите.
В шест области на Иркутска област е оповестена изключителна обстановка заради наводнения, породени от продължителни проливни дъждове и повишение на равнището на реките. Наводнени са повече от 6700 къщи в десетки обитаеми места.
Властите предизвестиха, че епидемиологичната обстановка може да се усложни. Има заплаха от експлоадиране на чревни инфекции и хеморагична тресчица, разнасяни от гризачи. Местните поданици започнаха да се имунизират против хепатит А, коремен тиф и дизентерия. Експерти от Министерството на здравеопазването и Роспотребнадзор подредиха на хората да пият единствено бутилирана или преварена вода и да не допират труповете на животните.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР