16 167 артикула, по-голяма част от които парфюми със знаци

...
16 167 артикула, по-голяма част от които парфюми със знаци
Коментари Харесай

Задържаха над 16 000 стоки менте на Капитан Андреево

16 167 продукта, по-голяма част от които парфюми със знаци на търговски марки задържаха митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево. Стоките са открити при инспекции на два товарни автомобила, влизащи в страната от Турция.

При един от случаите на 06.06.2023 година на пункта идва товарен автомобил с турска регистрация. Шофьорът – турски жител, показва постоянни документи за транспортираната стока от Турция за Германия. Камионът е селектиран за щателна митническа инспекция, при която митническите чиновници откриват измежду  декларираната стока 9073 парфюма и тоалетна води, носещи лога на известни марки, оповестяват от Агенция " Митници ". 

При втория случай на 04.06.2023 година при щателна митническа инспекция сред заявената стока, транспортирана от Турция за Босна и Херцеговина митническите чиновници откриват 6904 парфюма, 113 чифта обувки и 77 чифта чехли, всички с обозначения на световноизвестни марки. Парфюмите не са били декларирани, т.е. не са попадали в документите към товара и на процедура са контрабанда. На водача- сръбски жител, е формиран акт по Закона за митниците. 

В осъществяване на Регламент 608/2013 за случаите ще бъдат известени притежателите на съответните марки, които да се произнесат дали арестуваните декларирани и недекларирани артикули нарушават интелектуални права на съответните марки.

От началото на годината досега митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево са задържали близо 500 000 продукта със знаци на регистрирани търговски марки.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР