157 души у нас са починали от грип, свързан с

...
157 души у нас са починали от грип, свързан с
Коментари Харесай

Мистерия: 157 българи са починали от непознат грип преди да дойде COVID-19

157 души у нас са умряли от грип, обвързван с неидентифициран вирус, за интервала 2005 – 2018 година Това излиза наяве от отговор на здравния министър Кирил Ананиев след въпрос на депутата Георги Гьоков по реда на парламентарния надзор.

За същия интервал починалите поради разпознат вирус на грипа са над три пъти по-малко – 48, оповестява "Флагман ".

Данните са изредени по години.

Така да вземем за пример през 2005 година неидентифицираният грип е умъртвил 28 души, а разпознатият – 5. През 2018 година числата са надлежно – 7 и 1.

Ананиев се базира на данни, подадени му от Националния център по публично здраве и разбори (НЦОЗА) – конструкция към Министерство на здравеопазването.

Въпросът на Георги Гьоков в тази ситуация е: „ Какъв е Вашият разбор за въздействието на фактора на заразяване с ковид върху смъртността – по-висока ли е смъртността при ковид, спрямо изследваните в предходни години грипни епидемии? Можи ли „ грипните епидемии “ да се преглеждат като евентуална причина за увеличение на смъртността, в другите възрастови групи и като цяло? “.

Кирил Ананиев обаче дава сбит отговор: „ Република България се намира в условия на усложнена епидемиологична конюнктура, обвързвана с разпространяването на коронавирусна зараза на територията на страната и въведено изключително състояние в решение на Народното събрание от 13 март 2020 година

В тази връзка, идни са анализите по отношение на въздействието на фактора на заразяване с ковид върху смъртността на популацията, когато след привършване на епидемиологичната обстановка ще бъдат обработени съответните статистически данни и ще бъдат готови правилни сравнителни разбори.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР