15 кулинарни съвета от Гордън Рамзи Дори най-качествените съставки и

...
15 кулинарни съвета от Гордън Рамзи Дори най-качествените съставки и
Коментари Харесай

15 кулинарни съвета от великия готвач Гордън Рамзи

15 кулинарни съвета от Гордън Рамзи

Дори най-качествените съставки и изисканите предписания няма да спасят ястието ви, в случай че не знаете тези трикове на известните готвачи. Да се учите от експертите постоянно е прелестно и забавно: представяме ви най-интересните трикове от основателя на Hell’s Kitchen – Гордън Рамзи.

Кога би трябвало да посолите яйцата
Гордън Рамзи предлага прибавянето на сол към яйцата в самия завършек на готвенето. Ако ги посолите прекомерно рано, текстурата на ястието ще бъде каучукова, тъй като солта бързо ще отстрани влагата от яйцата.

Съхранете зелените подправки свежи
Ако сте си купили зелени подправки и желаете да ги употребявате в границите на една седмица, съхранявайте ги в съд с вода, с цел да ги запазите свежи и апетитни.

Пригответе съвършената пържола
Преди да употребявате растителна лой, загрейте тигана по този начин, че да стартира да пуши леко. След това подправете пържолата по собствен усет и прибавете сол и черен пипер, намажете я с лой я го поставете в тигана. Запържете месото за 2,5 минути от всяка страна.

Как да премахнете семките от лютите чушки
За да премахнете семките от лютите чушки безболезнено, прекарайте ги сред дланите си, преди да отрежете върховете. Така, когато започнете да почиствате семките, те елементарно ще паднат.

Как да създадем зехтина още по-ароматен и по-вкусен
Използвайте стъблата на зелените подправки, с цел да подобрите усета на зехтина. Измийте ги и ги изсушете, залейте ги с топъл зехтин и затворете съда.

Как да поддържате кухненските ножове
За да бъде готвенето прелестно и леко, уверете се, че кухненските ножове са постоянно остри. Гордън Рамзи поучава да ги точите след всяка приложимост или пред това.

 15 кулинарни съвета

Как да ускорите узряването на плодовете
Ако сте закупили неузрели плодове, постоянно можете да ускорите процеса на узряване. Сложете плодовете в хартиена торба „ в компанията ” на банан и оставете плика на мрачно място. Бананът ще помогне на плодовете да узреят по-бързо.

Как да употребявате ванилови пръчки
Гордън Рамзи поучава да употребявате ванилови пръчки, с цел да извършите елементарната захар още по-ароматна. Просто ги прибавете към съда, в който съхранявате захарта.

Как да изпечете идеалните картофи
За да приготвите хрупкави картофи, първо ги сварете и ги оваляйте в малко брашно, преди да ги сложите във фурната.

 15 кулинарни съвета

Как да изберете апетитен ананас
Ако не можете да попаднете на съвършения ананас, Гордън Рамзи поучава да опитате следния способ за установяване на неговата зрялост: издърпайте едно от листата. Ако елементарно се отделя от плода, ананасът ще бъде сладостен и апетитен.

Как вярно да режете лук
За да не плачете от самото начало, до момента в който почиствате и режете лука, не премахвайте корена по време на целия развой, а го отрежете, когато към този момент сте нарязали лука.

Как бързо да нарежете чесъна
За съвършено нарязван чесън на дребни късчета, прибавете малко сол: това ще унищожи влакната на чесъна, а рязането ще бъде доста по-лесно.

Как да готвите, без да оставяте доста отпадък в кухнята
За да организирате процеса на готвене и да не нацапате всичко в близост, постоянно дръжте на разположение плик, в който бързо ще изхвърлите отпадъците, вместо да се разхождате всякога до огромната кофа.

 15 кулинарни съвета

Как да подготвите месото за готвене
Преди готвене, уверете се, че месото е престояло на стайна температура. Така можете умерено да се ориентирате за времето за подготвяне, посочено в рецептата и надлежно да получите съвършеното ядене.

Как вярно да варите ориз
За да не се слепва оризът, Гордън Рамзи предлага да го изплаквате в гевгир под течаща студена вода преди подготвяне.

Тези 15 кулинарни съвета ще трансфорат готвенето в същинско наслаждение за вас.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР