15-годишната руска фигуристка Камила Валиева е обяснила положителния си тест

...
15-годишната руска фигуристка Камила Валиева е обяснила положителния си тест
Коментари Харесай

Валиева оправда положителния си тест за допинг

15-годишната съветска фигуристка Камила Валиева е обяснила позитивния си тест за допинг с комплициране с лекарството за сърце на нейния дядо.
Това оповестиха от управлението на Международния олимпийски комитет (МОК).

Валиева показа причините си на чуването пред Спортния трибунал (CAS), след което бе решено фигуристката да продължи присъединяване си на Игрите в Пекин.

" Нейното пояснение бе, че замърсяването се е случило с артикул, който дядо й взима ", съобщи ръководителят на Дисциплинарната комисия на МОК Денис Осуалд.

Той е експерт по спортно право с огромен опит, в това число измежду разследвалите допинг случаите на Игрите в Сочи. Осуалд изясни, че Валиева е показала някои елементи, които слагат под подозрение виновността й.

Триметазидинът се употребява за попречване на пристъпи на стенокардия, само че е в неразрешения лист от лекарства, защото е систематизиран като сърдечен метаболитен модулатор и е потвърдено, че усъвършенства физическата устойчивост.

Световната антидопингова организация WADA и МОК към този момент не дават повече детайлности по случая.

По-рано от Международния олимпийски комитет оповестиха на конференция, че " Б " тестът на Валиева към момента не е оценена, макар първичния позитивен резултат. Фигуристката и нейното обграждане ще бъдат разследвани от съветската антидопингова организация след Олимпиадата.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР