15 дни след като се завърна в България бизнесменът Васил

...
15 дни след като се завърна в България бизнесменът Васил
Коментари Харесай

Търпящият домашен арест Васил Божков дава пресконференция

15 дни откакто се завърна в България предприемачът Васил Божков ще приказва дълготрайно и обществено. Екипът му предложения медиите на публична конференция.

От кацането си на столичната аерогара в края на август до този миг обществените изявления на глобения по Магнитски се лимитират в границите на няколко фрази, които той сподели пред медиите, до момента в който бе отвеждан към полицесйкия бус и правосъдната зала. За сметка на това предприемачът води продължителни диалози с прокуратурата - два четиричасови разпита в два поредни дни. Подробности за казаното от него пред държавното обвиняване към момента няма. От думите на юриста му знаем, че той е приказвал по изказванията си за вероятно оказван му рекет от експремиера Бойко Борисов, някогашния финансов министър Владислав Горанов и медийния им консултант Севделина Арнаудова.

Утре по обяд Божков ще даде конференция, на която медиите са поканени. От съображения за сигурността си предприемачът няма да участва персонално. Той ще приказва посредством интернет връзка.

Припомняме, че откакто прекара 11 дни в ареста Божков получи по-лека мярка за неотклонение - домакински арест, който той изтърпява на адреса на офиса си зад катедралата " Александър Невски ". Медиите обаче са поканени в близкия огромен хотел на кръговото на бул. Васил Левски, където репортерите ще бъдат събрани в зала с екран и ще могат да задават въпроси на намиращия се на няколкостотин метра от помещението Божков.

Все още няма обединен и безапелационен отговор дали Васил Божков е екстрадиран или се е прибрал по лично предпочитание. От прокуратурата поддържат версията за изгонването, а Божков и отбраната му - за доброволното завръщане. Бизнесменът кацна у нас в края на август, а четири месеца по-рано във фейсбук профила си той разгласи, че е подготвен да се прибере в България като предпазен очевидец.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР