1478 кандидат-гимназисти са били класирани на първия етап от приема

...
1478 кандидат-гимназисти са били класирани на първия етап от приема
Коментари Харесай

Има свободни места в елитните гимназии

1478 кандидат-гимназисти са били класирани на първия стадий от приема след седми клас в София, само че не са се записали и са оставили бройките вакантни за втория. Свободни места има и в елитните гимназии, защото нито една паралелка не е запълнена, изясни пред „ Монитор “ шефката на столичния учебен инспекторат Ваня Кастрева.

Заявления за присъединяване във втория стадий от класирането са подали общо 3718 кандидат-гимназисти. В него са взели участие и учениците, които са останали без учебно заведение на първия стадий, и тези, които не са се записали.

 Така на второ класиране място в гимназия са си намерили общо 4038 възпитаници. До 22 юли (сряда) те би трябвало да се запишат на място в учебното заведение с оригинала на удостоверението за приключено главно обучение. Ако ученикът е признат в професионална гимназия, би трябвало да носи и здравно уверение.

След второ класиране няма нови учебни заведения в топ 10 по най-малък бал. Първа британска езикова гимназия се е изкачила на пето място, измествайки 164-та гимназия с преподаване на испански език „ Мигел де Сервантес “ на шесто, уточни Кастрева.

На първо място остава СМГ „ Паисий Хилендарски “, само че към този момент е с рейтинг 482.500 точки по отношение на сегашните 487.750. Втора е 91 НЕГ с 458.500 точки (464.000 на първия етап), а трето е Технологично учебно заведение Електронни системи (ТУЕС) към ТУ- София с 444.750 точки (при 448.500 на първия етап)

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР