145 зрелостници от Пловдивско не се появиха, за да положат

...
145 зрелостници от Пловдивско не се появиха, за да положат
Коментари Харесай

145 млади пловдивчани отказаха да се явят и на поправителната си матура по БЕЛ

145 зрелостници от Пловдивско не се появиха, с цел да положат поправителната си матура по Български език и литература през днешния ден. Така от общо 600 позволени до лятната сесия на държавния изпит, са се явили 455 младежи. Това са зрелостници, получили двойка на предходната матура, или такива, които не са били позволени на минали сесии.
Прочетете още
Това съобщи за TrafficNews шефът на Регионално ръководство на образованието Антоанета Пакова. В момента тя се намира в Карлово, където координира провеждането на матурата на учениците, които бяха разпределени в зали на наводнената гимназия по жп превоз " Христо Смирненски ". За да положат изпита, те бяха пренасочени към учебно заведение ПГ „ Братя Евлоги и Христо Георгиеви “. Двама от тях обаче по този начин и не са стигнали до изпитните стаи, добави Пакова.

„ Към този миг всичко с провеждането на матурите върви обикновено. Нямаме данни за проблем някъде в региона. Всички явили се са по стаите и пишат “, съобщи шефката на РУО.

Припомняме, че организацията на тази поправителна сесия е друга и за провеждането на изпита са отворени ангажирани 52 учебни заведения в цялата област. Изпитът е с дълготрайност 4 часа. За да съумеят да преминат изпита, зрелостниците би трябвало да получат най-малко 30 от общо 100 точки.  

За втория ДЗИ на 26 август се чака да се явят 2 401 зрелостници за цялата страна. Те избират между 24 предмета, в които влизат и другите равнища на непознатите езици. В същия ден е и наложителният държавен изпит за придобиване на професионална подготовка (теория на професията), за който заявките са над 2 800. Държавните зрелостни изпити по избор ще се проведат и на 29 август. На матура по избор са поискали да се явят  996 зрелостници. Те избират сред 15 предмета, в това число другите равнища на езиците по отношение на Европейската езикова рамка. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР