145 369 болни от коронавируса в цял свят – това

...
145 369 болни от коронавируса в цял свят – това
Коментари Харесай

Коронавирус: Статистическата картина в Европа и по света

145 369 заболели от ковид в целия свят – това сочи статистиката на американския университет " Джонс Хопкинс ", като данните от разнообразни други блогове онлайн демонстрират известна разлика, с към 400-500 души по-малко. Смъртните случаи към този момент са над 5400, за оздравелите има значителен диапазон в данните – от съвсем 69 000 до съвсем 72 000.
Европа
Полша разгласи, че ще затвори границите си за задгранични жители в опит да ограничи случаите на инфектирани с ковид, които все още доближават 68, съобщи БНР. Подобна мярка към този момент беше въведена и от Словакия, и от Чехия.
Наложена ще бъде и 14-дневна карантина на тези, които се завръщат от чужбина, добави полският министър председател Матеуш Моравецки, прецизира БГНЕС. По думите му, границите ще бъдат затворени за 10 дни като не е изключено и удължение на периода. И карантинните ограничения, и граничните ограничавания в Полша влязоха в действие в среднощ, посочи полският вътрешен министър Мариус Камински.
В Полша публично доказаните случаи сега са 68, от които 2 са смъртни.
За две седмици Украйна затваря границите за непознати жители, както и лимитира полетите, съобщи Reuters. Ограниченията ще влязат в действие до 48 часа. Те бяха оповестени малко преди в страната да бъде регистриран първият смъртен случай, породен от ковид. Там публично случаите са 3.
Продължава да се усилва внезапно броят на новите случаи на инфектирани с ковид в Европа. Броят на жертвите на заболяването в Италия доближи 250 души за едно денонощие. С тях общият брой на умрелите на Апенините доближи 1 266, а броят на инфектираните се усили с 2 500 и наближава 18 000.
Драстично нарастване на случаите има в Германия , където бяха регистрирани нови 671 случая на инфектирани, с които общият им брой надвишава 3 600. Смъртните случаи са 8, като обществените данни за всички умряли не са известни, само че до момента се знае, че те са на възраст от към 75 години до съвсем 90 години. За оздравели се смятат 46 души.
В Испания нещата също ескалират - 5232 заболели, със 133 смъртни случая и сред 190 и 270 оздравели. В страната към този момент работи 15-дневно изключително състояние. Каталуния беше сложена под карантина поради ковид, съобщи ТАСС. За задачата живеещите в нея близо 7,5 млн. поданици бяха призовани да не пътуват отвън нея от ръководителя на районното държавно управление на Каталуния Ким Тора. В испанската самостоятелна област бяха регистрирани над 500 случая на новия ковид.
Дания разгласи, че ще затвори краткотрайно границите си за чужденци, а управляващите във Франция стопираха достъпа до забележителности като Лувъра, Айфеловата кула и двореца Версай. Във Франция случаите са над 3600, 79 са смъртните, а 12 се смятат за оздравели.
На Балканите, в Гърция към този момент инфектираните са 190, със 73 регистрирани нови случая единствено за ден и 1 смъртен - на мъж над 65 години, с хронични болести, част от религиозно посещаване в Израел и Египет. В Румъния болните по публична статистика са 89, има 7 доказано оздравели. В Черна гора пък не разрешиха акостирането на кораби по пристанищата в Адратическо море и затвориха няколко гранични пункта със прилежащите страни. В Турция бяха доказани 5 случая като всички инфектирани са от едно и също семейство, откакто член на фамилията се върнал от Италия.
От 1 часа през нощта в неделя Кипър ще ограничи влизането в страната на всички непознати жители, без значение от националността им, а от 1 часа българско време и в Белгия влезе в действие изключително състояние поради ковид. Болните в Кипър са 14 по публична статистика, в Белгия - над 550, с 3 смъртни случая.
Reuters оповестява, че задграничните пасажери, идващи от разнообразни от скандинавски страни и слизащи от аероплан на летището в норвежката столица Осло, няма да бъдат допускани в страната. Входовете остават затворени по разпореждане на здравните управляващи в Норвегия. Норвежците, които идват на летището, ситуирано отвън Осло, ще бъдат слагане неотложно под двуседмична карантина, добави организацията.
По света
В Съединени американски щати към този момент има изключително състояние, като там остава доста неразбираема картината с болните, защото разнообразни източници демонстрират доста разнообразни данни, само че е ясно, че сигурно има над 2100 доказано заболели, смъртните случаи са 47. Американският президент Доналд Тръмп прикани всеки щат да сътвори незабавен действен център, а лечебните заведения да задействат изключителни проекти за подготвеност.
Нови 107 случая на инфектирани с ковид бяха регистрирани в Южна Корея , сочи информация на формалния държавен уебсайт във връзка с заболяването. С тях общият брой на болните доближи 8086 души. Общо 72 души са умряли от ковид в страната, а оздравели са 714, от които 204 са и изписани от болница.
В Иран болните са 11 364, при 514 офицални смъртни случаи, а за оздравели се смятат сред 2950 и 3600 души, само че достоверността на тези данни е доста съмнителна!
В Китай бяха доказани нови 11 случаи на инфектирани с ковид. С тях общият брой на инфектираните доближава 80 824 души. 3 189 са умрелите в страната, считано от началто на епидемията до края на петъчния ден. Последните 13 смъртни случая са от провинция Хубей, считана за огнище на болест, осведомят.
Междувременно Хонконг разгласи, че ще слага под 14-дневна карантина пасажерите, които идват от Шенгенското пространство. Мярката ще се ползва от вторник, 17 март. Хонконгското държавно управление прикани локалните поданици да не пътуват до Европа, в случай че не е неотложно.
В Африка, Мавритания удостовери за първи случай на инфектиран с ковид в страната, съобщи БНР. Появиха се и информации за първи инфектирани с КОВИД-19 и в Кения, и в Судан, с които общият брой на страните на Африканския континент, записали болестта доближи 19.
По думите на здравният министър на Мавритания става дума за " неотдавна завърнал се чужденец, чиято проба е била позитивна ". Мъжът, който се е прибрал от Европа в понеделник, е изолиран, откакто негов другар от там също е бил диагностициран с това заболяване, добави организацията.
От здравното министерство оповестиха още, че държавното управление обмисля ограничение на чартърните полети от Франция към Мавритания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР