144 са новите случаи на COVID-19 в област Русе за

...
144 са новите случаи на COVID-19 в област Русе за
Коментари Харесай

Черен COVID рекорд в Русе! 20 души с вируса починаха само за денонощие

144 са новите случаи на COVID-19 в област Русе за миналото денонощие, това сочат данните на Регионалната здравна ревизия.

Най-много нови случаи са открити в община Русе – 125. От останалите 19 случая 7 са в община Сливо поле, 4 в Две могили и 3 в Иваново. По двама инфектирани има и в общините Бяла и Ветово. Един нов случай има и в Борово. За последните 24 часа няма новозаразени в Ценовско.



Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирусна зараза в региона доближиха 4931 души, а дейните случаи са 2313. По последни данни все още общо 467 души се намират на лекуване в лечебните заведения от района, като 25 от тях са на интензивно лекуване.

Същевременно през вчерашния ден са оздравели 27 души, което значи, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско станаха 2451.

За страдание през вчерашния ден беше маркиран черен връх. 20 души, от които 12 мъже и 8 дами с позитивен PCR тест за ковид са умряли. Ръководството и екипът на Областната администрация изричат съболезнования на роднините и околните на покойниците.

Смъртните случаи на хора с позитивен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до в този момент станаха 167, от които 93 мъже и 74 дами на възраст сред 27 и 98 години. Необходимо е да бъде маркирано, че по-високият брой инфектирани в региона би могъл да се дължи на това, че през почивните дни по-голямата част от лабораториите, които вършат PCR проби не работят.

Въпреки това е значимо да се уточни, че упоменатите нагоре смъртни случаи са за миналото денонощие, а не за интервала от събота до в този момент.



Позовавайки се на данните от Единния информативен портал излиза наяве, че за денонощието област Русе се подрежда на 6-то място по заболеваемост в страната. Преди Русе са областите София (град), Пловдив, Варна, Стара Загора и Бургас, а след Русенско се подреждат Благоевград, Враца и Велико Търново, като разликата сред последните две области е единствено един случай. С минимум нови случаи за миналото денонощието са областите Видин и Кърджали – с по седем новозаболели във всяка.

Припомняме, че управлението на Областна администрация Русе е в непрекъснат контакт с всички институции на локално, районно и национално равнище и всекидневно следи обстановката с разпространяването на COVID-19 в района. От Областния действен щаб молят и за съблюдаване на всички въведени противоепидемични ограничения.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР