1437 са вече потвърдените проби за наличие на коронавирус у

...
1437 са вече потвърдените проби за наличие на коронавирус у
Коментари Харесай

1437 са положителните проби, Мутафчийски: Втръснахме на всички, напът са да убият лошите вестоносци, каквито сме ние

1437 са към този момент доказаните проби за съществуване на ковид у нас с потвърдените 38 през последното денонощие. Факт е към този момент огнището на болестта в пловдивското село Брестовица, както първо Novinite.bg сигнализира.

На брифинга военачалник Мутафчийски призна, че от дълго време щабът желае да се промени методът на информиране и той да не е посредством ежедневни конференции, с цел да не се стига до всеобща неуравновесеност. Засега обаче министър председателят Борисов не разрешава това, по думите на Мутафчийски.

" И на нас ни тежи това, част от напрежението е. Ние демонстрираме цялостно схващане, че може би омръзнахме на нашите съграждани. А и неприятните вестоносци - знаем, че ги убиват. Напът са да ни убият. Извинявам се на всички, че към този момент им втръснахме. Знам, че на фона на ниската смъртност хората са изнервени от всекидневните брифинги. Но тази ниска смъртност е и резултат на нашата работа. Ако коронавирусът в България се популяризира всеобщо ще стане неприятно и тъкмо това демонстрират местни огнища и фамилии, където контактните лица всеобщо се заразяват ", сподели шефът на щаба.

Около Гергьовден щабът може да одобри единствено рационални взаимни отстъпки, що се отнася до разпределяне на ограниченията, стана ясно още. 

Очаквайте детайлности!
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР