140 години от приемането на Привременните правила за затворите“ в

...
140 години от приемането на Привременните правила за затворите“ в
Коментари Харесай

Ето как служителите на затвора в Бругас отбелязаха своя празник

140 години от приемането на " Привременните правила за пандизите “ в България се означават на днешната дата – 29-ти януари. Тази е и датата, оповестена за професионален празник на чиновниците в Главна дирекция " Изпълнение на наказванията “ към Министерство на правораздаването.

В Бургас празника бе маркиран в тържествена атмосфера от чиновниците в Затвор - Бургас в обновената зала " Хоризонт “. На тържественото заседание заместник-началника на пандиза Методий Владимиров поздрави всички чиновници от името на основния шеф на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията “  - гл. комисар Васил Миладинов, като прочете " Поздравителен адрес “.

По случай празника, за проявен професионализъм, персонален принос и чудесно осъществяване на служебните си отговорности, бяха наградени 45 чиновници. За тържествената атмосфера способстваха и гостите от Танцова групировка " Петлите “ с началник Георги Димитров, които изнесоха зрелище с фрагменти от техни спектакли.

Тържеството е част от честванията, както на 140-години пенитенциарна система, по този начин и на 80-години от формалното разкриване на актуалната постройка на Затвор Бургас, състояло се на 11.02.1939 година В тази връзка са планувани и други мероприятия, като футболна среща сред тимовете на Затвор Бургас и РД " ГДО “, която ще се организира на 10.02.2019 година, както и фотоизложба, обвързвана с историята на пандиза. Откриването на фотоизложбата ще се реализира на 11.02.2019 г.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР