140 български издателства участват в откриващата се днес Алея на

...
140 български издателства участват в откриващата се днес Алея на
Коментари Харесай

140 издателства се включват в Алея на книгата пред НДК


140 български издателства вземат участие в откриващата се през днешния ден Алея на книгата пред НДК. Организатор е асоциация " Българска книга ", а откриването ще е преди обяд. 

Събитието е част от #КаузаГРАМОТНОСТ, в която книгите отиват при хората на основни пешеходни места в градовете. В столицата шатрите на най-голямото пътуващо книжно ревю са 58 на брой и към този момент са ситуирани на пешеходния сектор на бул. " Витоша " и стигат до парка пред Националния замък на културата. По традиция част от ревюто навън е Литературният ъгъл, където ще има специфична културна стратегия, включваща министър председатели на книги, срещи с поети, писатели и преводачи, игри и работилници за деца.

" Истинското благосъстояние на Алеята е това, че има опция за живи срещи, при които писателите да опишат за своите книги, издателите да покажат най-новите си книги и читателите да имат опция за литературни прекарвания ", съобщи Десислава Алексиева - ръководител на Управителния съвет на асоциация " Българска книга ".

Алеята на книгата ще продължи до 10 септември.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР