14 линейки са оказали помощ на полицаите, охранявали протеста по

...
14 линейки са оказали помощ на полицаите, охранявали протеста по
Коментари Харесай

14 линейки са оказали помощ на полицаите, охранявали протеста по време на мача България-Унгария

14 коли за спешна помощ са оказали помощ на служителите на реда, охранявали митинга по време на мача България-Унгария. Това заяви шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов по време на чуване в парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност.

" Полицаи не са навлизали в протестиращата група. Ръководителят на мероприятието разпореди да се направи кордон от служители на реда, през който да премине водното оръдие ”, сподели Николов.

Той описа, че след идването на машината на предна линия към 8-10 минути протестиращите са били предупреждавани да спрат хулиганските прояви. " Това не беше чуто, машината беше обстрелвана, експанзията се усилваше. Задните редици, отчупвайки колове, дървета и други подръчни средства започнаха да хвърлят върху служителите на реда, които пострадаха от експанзията ", сподели Николов.

По думите на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев чиновниците са били изправени против няколко незнайни обстоятелства – мирни митинги и в това време футболна среща. Не е било ясно къде ще се организира мачът. " В рамките на няколко часа трябваше да създадем организация, да обезпечим митинга, да подготвим проект ”, сподели той и посочи, че Министерство на вътрешните работи е известено едвам на 16 ноември - в деня на осъществяване на митинга.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР