14-ият Далай Лама, който обеща да живее до 110-113 години,

...
14-ият Далай Лама, който обеща да живее до 110-113 години,
Коментари Харесай

Спазвайте два съвета на Далай Лама за дълъг живот

14-ият Далай Лама, който даде обещание да живее до 110-113 години, описа какъв брой часа сън дневно са му нужни, с цел да се усеща здрав.

" Трябва да разберете: в случай че мозъкът ни е възбуден и смутен от разнообразни страсти, това се отразява и на физическото ни положение. Например, кръвното налягане се покачва, не можем да спим умерено и т. н. Спокойният разум е основен фактор, с цел да е крепко тялото ни. Когато съзнанието ми е неподвижен, всяка вечер дремя доста умерено и надълбоко в продължение на 9 часа. Този сън е от огромно значение ", сподели Далай Лама на онлайн среща с индийски лекари.

Будисткият нравствен водач си спомни за недоволството на прочут политик, който му споделил, че спи единствено 4-5 часа на денонощие, а би желал да има дълъг и спокоен сън. „ Дори за политиците и бизнесмените е нужен съответен, здрав и спокоен сън - той има позитивен резултат върху душевното положение и действието на всички детайли в тялото “, сподели Далай Лама.

След бездънен 9-часов сън, той самият отделя няколко часа за медитация всеки ден. " Независимо какви проблеми виждам, мозъкът ми остава неподвижен ", добави Далай Лама. Според него „ душевният мир “, по този начин нужен за психическото и физическото здраве, се реализира благодарение на насърчаване на каруна (състрадание) и съблюдаване на също толкоз значимия принцип на ахимса (ненасилие).
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР