14 души са загинали, а 73 ранени след като руска

...
14 души са загинали, а 73 ранени след като руска
Коментари Харесай

Нова вълна от руски удари срещу енергийната инфраструктура на Украйна

14 души са починали, а 73 ранени откакто съветска ракета порази жилищна постройка в град Днипро, Източна Украйна. От руините на блока бяха избавени 38 души. Около двадесет се водят за изчезнали. В града е разгласен тридневен печал. 

 

Говорител на украинските военновъздушни сили съобщи, че постройката е била ударена от ракета, която се употребява против самолетоносачи и може да носи нуклеарен заряд. 

Президентът Володимир Зеленски заяви, че са атакувани още Одеса, Харков и Киев като в последните два региона обстановката е най-сериозна. Изстреляни са над 30 ракети, от които 20 са били свалени. 

 

Светът би трябвало да спре злото, която съставлява съветският гнет, акцентира Зеленски:

" Врагът сигурно ще получи нашия отговор на бойното поле. Войниците ни ще го създадат. Всеки, причастен към този и други ракетни удари против Украйна, ще бъде издирен и изправен пред правораздаването ".

 

Междувременно от Генералния щаб на украинската войска оповестиха, че не престават тежките боеве за град Соледар, а руснаците организират нахлуване и по посока на Лиман, Авдеевка и Новопавловка. 

 

Англия ще изпрати общо 14 танка " Чалънджър " и друго тежко въоръжение на Украйна, оповестиха от кабинета на английския министър председател Риши Сунак. Освен това в околните дни Лондон ще стартира образование на украински военни по какъв начин да ги употребяват. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР