13 цистерни с амоняк са изведени от мястото на железопътната

...
13 цистерни с амоняк са изведени от мястото на железопътната
Коментари Харесай

13 цистерни с амоняк са изведени от мястото на катастрофата при Пирот

13 цистерни с амоняк са изведени от мястото на железопътната злополука при Пирот, Сърбия. На релсовия път остават още 7 цистерни, 4 от тях са дерайлиралите в неделя, чието неутрализиране ще продължи в събота и идващите дни. Ще би трябвало да се докарат 5 нови, с цел да се пренатовари амонякът, показаха жп експерти.
Прочетете още
Седем от изведените от сектора  цистерни с амоняк, които не са наранени при злополуката, са преместени на гарата в Пирот, а 6 - на гарата при близкото село Страничине. Екипите са работили през целия ден през днешния ден, като са спрели теча на амоняк от една от дерайлиралите 4 цистерни, само че от друга от цистерните има още течове. Това сподели за БНР журналистът от портала " Пирот плюс " Ненад Паунович, който от самото начало е в региона на злополуката и откри втория умрял при случая в неделя, до момента в който снимал до жп линията авариралата комбинация.

Работата на екипите ще продължи и в събота, означи Паунович. Кметът на Пирот Владан Весич разгласи, че интервенцията по обезвреждането и възобновяване на засегнатия от злополуката сектор ще продължи най-малко 5 дни. И днешните замервания не демонстрират повишени стойности на амоняк в атмосферния въздух, нито във водите на река Нишава.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР