13 са задържаните при акцията срещу хората, разпространявали педофилски материали

...
13 са задържаните при акцията срещу хората, разпространявали педофилски материали
Коментари Харесай

И пилот от гражданската авиация сред задържаните за детско порно

13 са арестуваните при акцията против хората, разпространявали педофилски материали с присъединяване на деца. Проверява се дали един от задържаните не е опитвал да посегне на дете, той е живял покрай сиропиталище, оповестиха на брифинг от прокуратурата, Министерство на вътрешните работи и следствието, написа „ 24 часа “.

В акцията взели участие над 30 следователи, над 30 служители на реда от отдел „ Киберпрестъпност “ в ГДБОП и над 60 жандармеристи. Сред арестуваните има водач от гражданската авиация, който работи в известна лоу кост самолетна компания, притежател на състезателен магазин, оценител на недвижими парцели, изясни зам. основният прокурор и началник на следствието Борислав Сарафов. И уточни, че става дума главно за мъже на възраст сред 30 и 40 години. Някои от тях били и над 60-годишни. „ 50% от тях са фамилни. Имат и деца, множеството са с положителни финансови благоприятни условия, не са обществено слаби “, разказа арестуваните Сарафов. Психопрофилът на част от задържаните посочил, че имало опция да посегнат на деца в действителния живот.

Задържаните са разпространявали видеоматериали, видеоклипове и фотоси с брутални подиуми на принуждение на деца на забележима възраст сред 2 и 10 години, уточни още Сарафов. И изясни, че децата нормално са от някогашните руски републики, Филипините, Индонезия и други.

„ В сегашния миг глобата за това закононарушение е до 6 години затвор “, уточни още шефът на следствието. И попита дали е задоволително.

„ Доста постоянно тези хора минават с условни санкции, смятате ли, че тези санкции са съответни “, попита говорителката на основния прокурор Иван Гешев Сийка Милева.

Акцията е по предписание на основния прокурор Иван Гешев. Самият той се появи при започване на брифинга. „ Тяхната работа сподели кои са действителните проблеми, а не измислените от политиците, в българската правна система и за какво прокуратурата упорства за всеобхватна правна промяна. Реалната правна промяна е тъкмо това, да бъдат увеличени наказванията, които са за разпространяване на нецензурен материали “, сподели Иван Гешев.
При акцията бяха претърсени над 20 адреса в цялата страна – София, Варна, Хасково и други обитаеми места.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР