13 моряци бедстват вече четири месеца в пристанище Бургас, заради

...
13 моряци бедстват вече четири месеца в пристанище Бургас, заради
Коментари Харесай

13 моряци бедстват вече четири месеца в пристанище Бургас

13 моряци бедстват към този момент четири месеца в пристанище Бургас, поради неизплатени заплати. Корабът „ Лейди Бо “, плаващ под панамски байрак сега е задържан от самия екипаж, като гаранция, че ще получат парите си. Екипажът не е получавал заплати повече от половин година. Корабът първо е арестуван от българските управляващи поради техническа нередовност преди четири месеца. След отстраняването й обаче плавателният съд е задържан от самия екипаж, който е формиран от турци, индийци и украинци, предава Nova.

В корабната кухня храната е нищожна, макар, че от началото на годината управлението на пристанището е осигурявало и храна, и вода за екипажа.

Разказват, че не са получавали заплати сред 6 месеца и година. Безуспешни се оказвали опитите им да получат съответна дата от корабособственика.

Изпратили писмо до Червения полумесец и Червения кръст с молба за помощ.

„ Ние се отзовахме и предоставяме всичко това, което те са декларирали като незабавна нужда, а това са хранителни артикули и хигиенични материали ”, изясни Виолета Радева - секретар БЧК в Бургас.

На място дойде и генералният консул на Турция в Бургас.

„ В момента притежателят на кораба се пробва да изтегли заем от банка, с цел да може да изплати отговорностите и към личния състав и към институциите, на които дължи пари ”, сподели Нурай Иньонтепе - общоприет консул на Турция в Бургас.

А отговорностите са и към Пристанище Бургас, защото корабът от ареста си досега заема корабно място.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР