13-инчовите ноутбуци MacBook Air и MacBook Pro на Apple са

...
13-инчовите ноутбуци MacBook Air и MacBook Pro на Apple са
Коментари Харесай

Apple се готви да пусне настолни компютри, базирани на процесорите M2 Max и M2 Ultra

13-инчовите ноутбуци MacBook Air и MacBook Pro на Apple са най-вероятните претенденти за ранен анонс, само че изданието Bloomberg твърди, че носители на новите процесори от фамилията M3 няма да бъдат единствените устройства на идното събитие WWDC. Според Марк Гърман, компанията към този момент тества няколко настолни системи, основани на най-производителните процесори от фамилията M2.

Съответните чипове на Apple, съгласно известния колумнист на Bloomberg, са получили обозначението M2 Max и M2 Ultra, като първият е показан през януари и в този момент се употребява като част от ноутбуците MacBook Pro. Такъв чип съчетава в себе си осем производителни и четири икономични изчислителни ядра, оборудван е с 30 графични ядра и може да поддържа до 96 GB оперативна памет в съответна настройка. Базираният на него настолен компютър, който сега се тества, употребява неотдавна пуснатата операционна система macOS 13.4.

Вторият десктоп, тестван от Apple, първообраз съдържа напълно новия процесор M2 Ultra, който съчетава 16 производителни и 8 икономични ядра, 60 графични ядра и може да работи с 64, 128 GB или 192 GB оперативна памет. По-рано беше обявено, че най-производителната версия на M2 Ultra може да предложи 76 графични ядра.

Процесорите M2 Ultra в началото са създадени за флагманската настолна система Mac Pro, която към момента би трябвало да разчита на процесорите под марката Intel. Очевидно, образците от този процесор се тестват като част от по-компактния Mac Studio, който към момента е заставен да се задоволява с процесорите M1 Max и M1 Ultra в серийните си версии.

Източникът прави още едно значимо конкретизиране във връзка с гамата от нови артикули на Apple, които ще навлязат на пазара през идващите дни. От понеделник компанията ще предложи на притежателите на актуалните 13-инчови ноутбуци MacBook Air и MacBook Pro, основани на фамилията процесори M2, преход към новите версии посредством продан на старите компютри и подаръчни карти. В тази маркетингова стратегия е включен и Mac Studio, което красноречиво загатва за вероятния набор от идни устройства на Apple.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР