13-годишно българче е хит в световния тенис. Тео Давидов живее

...
13-годишно българче е хит в световния тенис. Тео Давидов живее
Коментари Харесай

Тео Давидов - детето чудо в световния тенис

13-годишно българче е шлагер в международния тенис. Тео Давидов живее в Съединени американски щати, играе с два форхенда, сервира с две ръце и тренира по 40 часа на седмица. В  " На фокус " Петя Желева споделя историята за ексцентричния път към върха в международния тенис, по който фамилията на Тео поема.

Световни тенис митове предсказват на Теодор Давидов блестящо бъдеще, а медиите не пестят суперлативи за ексцентричния му жанр на игра. Наскоро, играещият за Съединени американски щати Давидов, завоюва купата на двойки на един от най-престижните шампионати в света за деца до 14 години и притегли още повече вниманието към себе си.

Тео стартира първите си тенис опити на две години и половина. Замахва топка, закачена за въже на тавана. На три към този момент стъпва на корта. Баща му Калин си спомня за сложните години, когато се постанова да става в пет сутринта, с цел да се уредят с място на закрития корт през зимата в Денвър. На пет Тео взе участие в шампионати за 10 годишни. Днес има зад тила си доста трофеи в разнообразни възрастови групи.

Успехите обаче не идват елементарно - сред 30 и 40 часа тренировки седмично, които съчетават тенис, йога, повдигане на тежести и доста лека атлетика.

Бащата на Тео е разпален по източната медицина. Той споделя, че тенисът не е просто апетит за триумфи, а метод за духовното израстване на сина му.

Тео споделя, че желае да бъде най-хубавият като порасне. Негов кумир е Новак Джокович.

В всекидневието на младия тенисист няма обществени мрежи и видео игри. В дребното свободно време върви за риба и кара уейвборд.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР