13-годишният ученик, който извърши кървавата атака, вече е настанен в

...
13-годишният ученик, който извърши кървавата атака, вече е настанен в
Коментари Харесай

Детето-убиец от Белград застреляло и момичето, в което тайно бил влюбен

13-годишният възпитаник, който извърши кървавата офанзива, към този момент е настанен в психиатрична болница. Това сподели за Bulgaria ON AIR кореспондентът на БГНЕС в Белград Ели Юрукова.

По думите ѝ Коста Кечманович е най-суровият всеобщ убиец-дете в историята на света.

" Той няма 14 години - законната граница, под която той не може да носи отговорност за своите действия, без значение от броя на жертвите.

" Сестричката на килъра учи в същото учебно заведение и тя е била на няколко метра от брат си, когато той е стрелял. Тя е в тежко психическо положение и е под наблюдаване ", добави журналистът.

Има информация, че младежът е прострелял и момичето, в което скрито бил влюбен.

Тук се слага въпросът дали всеобщото ликвидиране ще бъде тъмен сюжет за скачените съдове, тъй като през днешния ден в учебно заведение, близо до Белград, избухна случай. Ученик донесе пластмасов револвер в учебно заведение и след минутата безмълвие за починалите възпитаници го е насочил към съучениците си. Полицията реагира незабавно, бащата на ученика е задържан ", описа Юрукова.

 

Според събраните досега данни момчето е възнамерявало събитието от дълго време ", съобщи Веселин Милич, шеф на ПУ за Белград, представен от организация Новости, във връзка стрелбата в учебно заведение, където седмокласник умъртви девет души.

" Бил съм на хиляди следствия, това е нечувано в сръбското общество ", добави той.

 

Милич сподели проекта и листата на децата, които Коста К. е направил самичък, преди да извърши нападението в учебно заведение " Владислав Рибникар " във Врачар.

" Взел е револверите от жилището на татко си, взел е със себе си и коктейли Молотов. Първо прострелял охранителя, а по-късно и дежурната ученичка. След закононарушението той се обадил в полицията. Момчето е работило по проект за влизане и овакантяване на учебно заведение. Той е определил предпочитаните цели, по какъв начин да ликвидира кои деца и в колко ", съобщи Милич.

Осем деца и един охранител бяха убити при стрелбата в главното учебно заведение " Владислав Рибникар " в Белград.

Шест деца и един преподавател са ранени и сега са настанени в Спешния център на Университетската детска болница.

Търси се нулева негативна кръвна група за децата, ранени при днешната пукотевица в ОУ " Владислав Рибникар ", заяви локалният Danas.

 

Същевременно сръбската полиция моли всички притежатели на оръжия да ги държат заключени, с цел да не може децата да доближат до тях. Започват и нови инспекции за притежателите на оръжия.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР