13-годишен седмокласник три пъти за месец бе поставен под карантина.

...
13-годишен седмокласник три пъти за месец бе поставен под карантина.
Коментари Харесай

Поставят седмокласник под карантина трети път за един месец

13-годишен седмокласник три пъти за месец бе подложен под карантина. За неуместния случай споделя майката на момчето пред Българска национална телевизия.

Детето преболедувало ковид и дни откакто си изтърпяло карантината, му се постанова още веднъж да си остане у дома - този път поради инфектиран съученик. От РЗИ изясняват, че нищо не могат да създадат, тъй като такава е заповедта на здравното министерство. Министърът също е осведомен за случая.

" Първият път беше поради сестра си, по-късно поради себе си, тъй като той се разболя, по-късно се върна на учебно заведение за два дни и по-късно отново го сложиха под карантина поради болен съученик, което съгласно мен е някакво чиновническо безумство. Защото никой не се интересува по какъв начин това дете ще изкара 30 дни затворено у дома ", описа Бояна Ушева, майка на момчето.

Според госпожа Ушева Министерството на здравеопазването би трябвало да премисли заповедта си и деца, които към този момент са изкарали вируса, да не бъдат поставяни още веднъж под карантина. В противоположен случай рискът да останат затворени по домовете си цяла година е огромен.

Детето е подадено като контактно от шефа на учебното заведение, в което учи и карантината важи за целия клас, без изключения.

" Трябва институциите да стартират да мислят за тези деца като за персони, а не да ги поставят целия клас накуп и до ги карантинират вкупом, тъй като по този начин им е по-лесно ", разяснява Бояна.

Синът ѝ от през днешния ден трябваше да мине на онлайн образование. С тази разлика, че в този момент е пандизчия у дома и РЗИ го ревизира на адреса. На момчето му следва външно оценяване, само че поради карантината към този момент близо месец той не може да върви и на частни уроци.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР