13:00 ч. Разговорите между Продължаваме промяната и БСП за съставяне

...
13:00 ч. Разговорите между Продължаваме промяната и БСП за съставяне
Коментари Харесай

Продължаваме промяната започна първите разговори за съставяне на нов кабинет

13:00 ч. Разговорите сред " Продължаваме промяната " и Българска социалистическа партия за сформиране на нов кабинет започнаха. В началото на срещата претендента за министър председател Асен Василев изрази вяра, че двете партии ще открият пресечна точка в бъдещите си проекти.

" Пред нас има тежка и виновна задача да успеем да съберем болшинство за едно държавно управление, което да работи за ползите на хората ", съобщи претендента за министър председател Асен Василев.

" Искрено се надявам да намерим допирни точки за една доста стройна и ясна стратегия до края на годината, която да е като измерител какъв брой добре се оправя кабинета, а по-късно да погледнем обратно и да кажем: тези неща ги свършихме - дано да продължим нататък отново по същия метод ", добави още той.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова приветства диалозите и откри срещата с новината, че няколко от огромните комерсиалните вериги са оповестили понижение на цената на хляба с 20%.

`Това е една от ограниченията, които ние предложихме и вие се съгласихте. Имаше доста скептици по тази мярка, че хората няма да може да я почувстват, и през днешния ден опровергахме това. Много се веселя, че ограниченията, които предприехме с най-големия проблем – инфлацията, цените, приходите, бедността и неравенствата стартират да дават резултат ", уточни Нинова.

Тя сподели, че мнението на Българска социалистическа партия съответствува с доста от концепциите на " Продължаваме промяната " и ще се радва да намерят общ път. Нинова посочи, че партията ѝ има оферти към програмата на държавното управление по тематики околосоциалната политика, опазване на здравето, обраозвание и стопанската система.

11:30 ч. " Продължаваме Промяната ” (ПП) стартира договарянията за сформиране на ново държавно управление.

Партията ще търси поддръжка от най-малко 121 народни представители, които да поддържат стратегия за ръководство в идващите шест месеца, както и за превеждането на България през икономическата и политическата рецесия, показват от Политическа партия.

Първите диалози ще бъдат с парламентарната група на Българска социалистическа партия, а по-късно е планувана среща с " Демократична България ".

Вчера президентът Румен Радев публично връчи мандата за сформиране на нов кабинет на Асен Василев - претендентът, излъчен за министър председател от " Продължаваме промяната ". Той ще има седем дни, с цел да контракти поддръжка и имена за министри за ново държавно управление. След това проектокабинетът би трябвало да получи поддръжката на повече от половината от депутатите в Народното събрание, с цел да бъде определен.

Василев отхвърли опцията за водене на договаряния с " ИТН " и съобщи, че няма желание да беседва персонално с водача на партията Слави Трифонова.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР