123 123 123 Илюстрация Увеличаване Смаляване Публикацията е част от

...
123 123 123 Илюстрация Увеличаване Смаляване Публикацията е част от
Коментари Харесай

Есенно-зимните модни тенденции, на които трябва да обърнем внимание в този Черен петък

123 123 123 Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

Публикацията е част от платеното наличие в Капитал Light.
Още по тематиката
Fashion Days чака двойни продажби в България за Черния петък

За първи път компанията ще предлага диамантени бижута и първокласни аксесоари
12 ное 2017
Селекция: Есенно-зимни трендове

Няколко значими трендове в облеклата и аксесоарите за есента и зимата на 2017, които има смисъл да добавите в дрешника през идващите няколко месеца.
29 сеп 2017 Тази седмица минава под знака на Черния петък, когато всички планове са свързани със сдобиване с отсрочената поради предстоящите огромни понижения покупка. Но макар положителните предложения и показа обикалянето на претъпкани с хора магазини се оказва не изключително прелестно прекарване. Затова онлайн извършването на покупки би могло да ни лиши от доста отрицателни страсти – няма го чакането по опашки, разхвърлянето и неоткриваемите продукти. Спестяваме доста време, по-лесно намираме това, което търсим, и можем да се сдобием с него отвред, във всяка част от денонощието. Неслучайно все по-голям % от българите се ориентират към извършването на покупки от интернет – близо една трета от тях купуват онлайн съгласно статистика на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП). Увеличава се и броят на хората, които чакат особено Черния петък, с цел да създадат най-важните и огромни покупки за дома и дрешника си.

Ако и вие сте измежду потребителите, ценящи времето и нервите си, е доста евентуално към този момент да сте посетили уеб страницата на Fashion Days в интервала от 20 до 22 ноември и да сте добавили артикули в своя Wishlist, като по този начин сте се присъединили в игра за ваучер на стойност 500 лв. за извършване на покупки. Ако сте пропуснали този късмет, имате време на наваксате, да си приготвите чаша топла напитка вкъщи и си набележите нови попълнения за зимния ви дрешник, които да ви подсигуряват топлота и по този начин значимия в обществения живот добър външен тип.

" Черният петък " тук ще продължи до края на 26 ноември. На страницата се предлага голямо многообразие от облекла, обувки и аксесоари на световноизвестни и огромни марки като French Connection, Lancaster, Ted Baker, Desigual, Esprit, Love Moshino, Juicy Couture, Calvin Klein, Guest, Fossil, Gas, Versace и други Доставката е безвъзмездна над 65 лева и има 30 дни период за гратис връщане.

И по този начин – с какво да обновите дрешника си по време на " Черния петък "?

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

Най-големият must-have този сезон е пепитът . Подходящ за всяка възраст, пол и мотив. Виждаме безчет продукти, преобразени в този десен – от класическия двуреден блейзър, през панталон с прав крачол, до обувки, шалове, шапки, чанти и чак обици. Универсален, удобен и елементарен за съчетание, този принт се трансформира в основен детайл на всеки дамски тоалет.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

Най-лесният метод да носите тази наклонност е посредством палто – идеално и за дамския, и за мъжкия дрешник. В най-хубавия случай с оувърсайз кройка. Това е добра инвестиция, тъй като ще отива и на офис облекла, и на по-официален вечерен тоалет. Може да го носите с кецове, обувки вид " Оксфорд ", чизми или токчета. Няма по какъв начин да не отбележим наличието на 80-те, защото множеството връхни облекла на пазара ни стоят като че ли са един номер по-голям от нормалния. Освен карирани има и монохроматични – от минималистичното черно и тъмносиньо до цветни акценти в алено.

Идеята за универсалната за двата пола дреха не е нова. Но наклонността на унисекса от ден на ден се утвърждава. Водеща марка като Calvin Klein са нейни върли последователи още от предишния век. Но през днешния ден тя е с нов прочит, по-достъпна и елементарно носима. Виждаме пъстър и невъобразим до момента микс от текстури, силуети, цветове и стилове.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

Декадата на 80-те не е превзела единствено палтата, а и плетивата . Свръхшироките ръкави на пуловерите, дебелите плетки, разнообразието от цветове... Дизайнерите са се погрижили за богат избор от стилове: " грозни " пуловери, по-спортни вариации с надпис, сантиментални и леко провокативни с голи плещи. Изключително лесни за съчетание и носене, предлагащи улеснение и топлота. Какво повече ни би трябвало в един леден ден?

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

Идеята за унисекса прозира и в тренда милитъри . Балансът сред грубото и нежното прави тази наклонност толкоз привлекателна. Сако, въодушевено от военния костюм, в композиция с дълга рокля с флорални претекстове е повече от ненадейно добра композиция, която ще изстреля тоалета ви на идващото равнище. Баретите и baker boy шапките, също идват от милитъри костюма и са измежду обичаните аксесоари на редица интернет инфлуенсъри.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

Най-горещият цвят на сезона участва на съвсем всяко ревю в стилните столици. Червеното е обагрило всичко от облекла до аксесоари. За по-смела визия може да се облечете от глава до пети, деликатно да го комбинирате с леопардов принт или просто изберете един детайл в този цвят за не прекомерно фрапантен акцент.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

Кадифето е тук още от предишния есенно-зимен сезон, само че този път е с още по-подчертано наличие. То е било носено още от кралските особи през Средновековието, а през днешния ден разкрасява ежедневните ни тоалети. Трябва обаче да внимавате, тъй като тази чувствена материя може да ви състари, в случай че не я комбинирате вярно.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

Високите ботуши са шлагер и тази зима. Освен от обичайните кожа и велур се оферират такива и от кадифе. Налице са леко разпуснати и небрежни, само че и свръхприлепнали чизми вид чорап. Не липсват и разновидности откъм цветове – най-много в алено. Дори виждаме типичния за Ренесанса корсет, трансформиран в ботуш.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

Темата за естествената кожа постоянно е била сензитивно място в модата. Днес късчета пухена изкуствена кожа красят ръкави, джобове, ревери и даже чанти.

Мъже

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

Офисите към този момент разрешават по-небрежно облекло и мъжете имат потребност от облекла, които да носят и през топлите, и през студените месеци. Сред актуалните трендове виждаме типични образци в жанр денди, чийто главен принцип е минимализмът . Материи като текстурирания туид и луксозното кадифе модернизират тоалетите и изкарват вечерния костюм отвън подтекста на прекомерно елегантното.

Забелязваме по едно и също време носталгия и футуристичност в творенията на дизайнерите. Анархичността на пънка остава настояща и този сезон, а ерата на 90-те още веднъж е измежду водещите. Влиятелни имена в модата вършат симбиоза сред лукса и стрийт културата, оформяйки новия съвременен контур.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

Карето е неизменима част от мъжката униформа. По-дребната му версия е подобаваща за офиса, а по-едрата е на границата сред небрежността и формалното. Разбира се, двуредно сако с чифт прави карирани панталони и обувки вид " Оксфорд " са изискан метод да пресъздадете съвременна визия в жанр денди. Но не забравяйте и да експериментирате. Вместо риза прибавете тениска с надпис или пък заменете по-официалните обувки с бели кецове. Стиловете се смесват в името на комфорта и практичността, което прави тоалета пресен и съвременен.

Не по-назад остава естетиката на грънджа . По-меката и сантиментална версия на пънка несъмнено е главен източник на ентусиазъм за редица фешън къщи. Създава се илюзията за повече размер, без да се губи формата на тялото. Налице е по-небрежен, както и по-изтънчен прочит на този субкултурен тренд.

Кадифето е самоуверен акцент и при господата. Виждаме опростени комбинации в земни тонове, а текстурата на материята акцентира естественото драпиране на дрехата. Седемдесетарското чувство идва и от тъмносините и бежовите нюанси. Но не липсват и богати червени, зелени, даже сребристи цветове.

Камуфлажът е принт от не по-малка значителност. Но за разлика от предходната година в този момент се появява под нова форма. Освен в класическия му тип, в който всички го познаваме, го виждаме като десен от рози (Moschino), както и на принтове, напомнящи на тропическа шума, несъмнено, всичко, обагрено в земни нюанси. Други марки обаче избират един или два цвята от класическия камуфлаж и пускат моно- или двухроматичен тоалет.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

Зашитите части от разнообразни платове, или по този начин наречения пачуърк (от patch – парче), носят духа на модерността и ни припомня на военния камуфлаж.

Недалеч от това стоят и флоралните претекстове . Събрани близо едно до друго, цветята оформят самобитен пачуърк. А дизайнерите демонстрират богат избор на изобразяването им – било то колаж от фактически снимани или напълно ръчно направени цветчета. Нежността на растенията обаче е в контрастност с по-грубите градски облекла, върху които са сложени.

Денимът в никакъв случай не излиза от мода поради удобството, практичността и универсалността си. Тази зима още веднъж е налице класическият му недопечен облик, основан от Леви Щраус. Не липсват раздрани детайли, части плат, както и по-тъмни нюанси. Но стилът денди съумява да доближи и до обичаната на всички материя, опитомявайки я в доста по-изчистен дизайн и доближавайки я до елегантността и лекотата на сатена.

Тенденциите този сезон са извънредно носими и комбинират безконечни класики с нови (не)очаквани детайли. И въпреки всичко модата е за смелите, по тази причина не се опасявайте да експериментирате. Приятно извършване на покупки.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР