1216 лева са необходими за 1 работещ у нас, за

...
1216 лева са необходими за 1 работещ у нас, за
Коментари Харесай

Колко пари са нужни за нормален живот у нас

1216 лв. са нужни за 1 работещ у нас, с цел да покрива главните си потребности. Това е със 157 лева повече спрямо март предходната година, сочат данните на КНСБ и Института за обществени и синдикални проучвания.
 
На семейство с двама работещи с 1 дете до 14-годишна възраст трябват 2189 лева или с 283 лева повече от март предходната година.
Според изследванията на КНСБ едвам 25% от хората на трудов контракт изкарват над тези пари.
 
Синдикатите са обезпокоени и за минималната работа заплата, която съгласно тях не е задоволителна.
 
„ Всички виждаме аргументите за растежите в целия пазар. Ударите от спрените доставки на газ от Русия занапред се виждат, само че в някои браншове личат- машиностроенето, металургията, химическата промишленост и зеленчукопроизводството. Ръстът на петрола, зърното  на международните тържища доведоха до едно съществено повишаване ”, изясни президентът на КНСБ Пламен Димитров.
 
Синдикатът упорства за 15% нарастване на заплатите, добави той.
 
 istock istock
" Това са нашите калкулации, толкоз пари желаеме, нито лев по-малко, нито лев повече, т.е. ние считаме какъв брой са нужни и по тази причина споделяме, че 15% безусловно приходите ни би трябвало да пораснат като най-малко през тази година, с цел да компенсират, най-малкото, тези растежи ", уточни Пламен Димитров.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР