12000-годишни древни напреднали технологии – Босненските пирамиди наистина съществуват! Град

...
12000-годишни древни напреднали технологии – Босненските пирамиди наистина съществуват! Град
Коментари Харесай

12000-годишни древни напреднали технологии – Босненските пирамиди наистина съществуват

12000-годишни антични напреднали технологии – Босненските пирамиди в действителност съществуват! Град Високо е ситуиран на към 35 километра северно от столицата на Босна Сараево. Околностите на града са дом на група хълмове, които постоянно се съпоставят с пирамиди. Изследователят Семир Османагич има вяра, че хълмовете в действителност са босненските пирамиди: най-големите изкуствени пирамиди в света.

През 2005 година Османагич, роден в Босна антрополог, съобщи пред международните медии своето изобретение. А точно набор от хълмове покрай Високо. И по-точно заровени и забравени пирамиди с великански размери и изключителна възраст. Смята се, че Босненската пирамида на Слънцето е висока най-малко 300 метра, което я прави най-високата от босненските пирамиди. Въпреки че е по-малка на височина (190 метра), Босненската пирамида на Луната въпреки всичко е съвсем 50 м по-висока от Голямата пирамида в Гиза .

Османагич разширил теорията за пирамидите през последните 15 години въз основа на доста разкопки, извършени от 2006 година насам. Според него пирамидите най-вероятно са били издигнати от илирите, една от античните общности на Балканите.

Професорът твърди в изявление от 2017 година, че постройките са от преди 34 000 години. Освен това той твърди, че тунелите под хълмовете, наречени тунелите Равне, са основани от индивида и са антични. Също по този начин твърди, че е разкрил „ стоящи талази “ на върха на най-високата планина, които се движат по-бързо от скоростта на светлината и разрешават междугалактическа връзка.

„ ДРЕВНИТЕ ХОРА СА ПОСТРОИЛИ МАШИНА, С КОЯТО МОГАТ ДА КОМУНИКИРАТ С НАЙ-ОТДАЛЕЧНИТЕ КРАИЩА НА КОСМОСА “

Отговорът на изказването му бил друг, като тези, които се интересували от езотеричните теории за античните пирамиди в света, изразили еднообразно неспокойствие. Въпреки това имало необятно публикувано подозрение и шумно наказание от страна на университетските кръгове, които се стремяли да запазят една рухваща парадигма.

Първото изказване на Османагич се основава напълно на догадка. Той има вяра, че многочислените хълмове в региона на Високо имат лица с четиристранни триъгълници. Триъгълните лица имат идентични ъгли и ъгли на надолнище. Както в тази ситуация с доста други международни пирамиди и мегалитни обекти, лицата на тези „ хълмове “ били съвсем тъкмо подравнени с съществените направления, север, юг, изток и запад.

Три от най-големите пирамидални „ хълмове “ (Пирамидите на Слънцето, Луната и Дракона) образуват съвсем съвършен равностранен триъгълник сред върховете си. Това е поради тяхното пространствено разположение. Поради относителните позиции и височини на пирамидите на Слънцето и Луната се образува сянка, която отбелязва началото на лятото (Слънцестоене) и прехода към средата на лятото.

Местните откликват на изказванията му, а старите хора стартират да описват по какъв начин са играли в подземието на Високо.

Разкопките от 2006 година – 12000-годишни антични напреднали технологии

Османагич почнал самофинансиращо се проучване на босненските пирамиди през 2006 година. Той желал да събере емпирични доказателства в поддръжка на своята противоречива идея за пирамидите. Пет съществени места били определени за в началото проучване благодарение на спътници, георадар, сеизмични изследвания и топографски разбор. По-късно пирамидите били наречени Пирамидите на Слънцето, Луната, Дракона, Любовта и Храм на Майката Земя. Били изкопани археологически изкопи във всички тези огромни обекти, които били следени от проф. Османагич и други археолози, геолози и геофизици.

Установено е, че бетонният материал съставлява неестествен конгломератен геополимер с химични и механични свойства, разнообразни от локалния геоложки материал. Доказано е, че е по-силен от модерния бетон при изпитване на здравина. И по-точно 5 пъти по-силен и по-водоустойчив от бетона в днешно време.

Според първичната догадка на Османагич, тези хълмове са били или модифицирани, с цел да наподобяват като пирамиди, или издигнати от цивилизация, непозната на главната история, употребявайки строителни способи, непознати на актуалната просвета.

Откриването на подземните тунели – 12000-годишни антични напреднали технологии

Скоро по-късно Османагич се натъкнал на отвор към под земята тунел, наименуван „ Тунелите Равне “. Проходът към тези тунели бил ситуиран на почти 2,5 км северозападно от Босненската пирамида на Слънцето. При откриването проходът е бил прочут на локалните поданици, само че е бил обсъждан единствено като пещера без значение. Проф. Османагич разкрил засипана пътека изотзад на пещерата.

При проучването било открито, че цялата тунелна мрежа е била засипана с сипкав трошляк и е мъчно да си представим по какъв начин това е могло да бъде направено, без да бъде видяно и документирано от локалното население. След няколко метра Османангич разкрил голям брой запълнени проходи, които били красиво декорирани. Предполага се, че тези проходи, изрязващи твърдите скали, са направени от интелигентни ръце.

Имало и завършени камъни с вероятен проторунически език, гравиран върху тях. Също по този начин били открити големи мегалитни блокове, известни като мегакерамични блокове K1, K2 и K3. Всички тези открития подкрепили изказванията на проф. Османагич от 2005 година по отношение на неговата доктрина за праисторическата босненска пирамида.

Какво споделят учените?

Нито едно от обективните доказателства на доктор Османагич не било задоволително, с цел да убеди пазителите на историческата парадигма. Някои съперници на плана споделили, че доктор Османагич е оформил хълмовете в пирамидите и самичък е прокопал тунелите.

Европейската асоциация на археолозите назовава плана за босненската пирамида „ машинация на непозната аудитория “. А английската археология дефинира изказванията на Османагич като „ страхотна скица “. Д-р Захи Хауас, египетски историк и археолог, който е измежду най-известните египтолози в света, се присъединил, потвърждавайки, че доктор Османагич има „ халюцинации “.

Необоснованите спекулации, че тунелите са основани от обучение на югославската войска, били не по-малко неуместни. Въпреки това няма злато, нито в миналото е имало минерал с комерсиално значение, поради която тунелите Равне са пробити.

Измама, въртене и очевидни неистини били употребявани, с цел да се дезинформира питащата общност по отношение на босненските пирамиди. Въпреки че мнозина били нетърпеливи да атакуван персонално Османагич, никой не поискал да разиска издигнатите от него доказателства обективно и научно при равни условия.

Босненските пирамиди са открит обект за проучване отдавна. Независими откриватели са пътували до Високо, с цел да проучат електромагнитните и акустични качества на босненските пирамиди. Експерти от Обединеното кралство, Финландия, Италия, Хърватия и Сърбия съумели да открият и измерят излъчванията на босненските пирамиди, употребявайки друго съоръжение и способи. В допълнение към фокусирания и нескончаем лъч електромагнитна сила, излизащ от върха, тяхното проучване открива разпръснат тон на ултразвукови честоти.

Босненската котловина на пирамидите употребява поли-интерферентна снимка за снимане на биологични енергийни полета. PIP камерата снима босненските пирамиди, манипулиращи естественото EM-поле на Земята. Енергийните свойства на босненските пирамиди били ясно разграничени от тези на близките естествени земни форми благодарение на същата техника.

Разкопките от 2018 и 2019 година – 12000-годишни антични напреднали технологии

През пролетта на 2019 година повдигнатият под в откритата повърхност беше избран като богат на археологически артефакти. През лятото на 2019 година тунелите Равне дадоха към 3000 открития. Намерени са битови предмети и фрагменти от керамика.

Работата, приключена преди края на летния сезон на 2019 година, разреши релативно и безусловно датиране на тунелите Равне. Радиометричното датиране на геоложкия материал датира развиването на тунелите Равне на минимум 6000 години, с огромна възможност те да са по-стари.

А Вие какво мислите за босненските пирамиди? Напреднала цивилизация ли ги е основала или е просто дело на природата?


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР