120 000 нови дървета ще бъдат засадени в Новата гора

...
120 000 нови дървета ще бъдат засадени в Новата гора
Коментари Харесай

Засаждат първите дървета за новата гора на София

120 000 нови дървета ще бъдат засадени в " Новата гора на София ", самодейността на Столична община започва през днешния ден в кв. „ Суходол “. 

Гората ще е наоколо до рекултивираното хранилище и ще заема повърхност от 225 дка. За засаждането на дърветата в гората екипът на Столична община ще разчита на всички софиянци, защото трудът в акцията е напълно доброволчески. По проект всичките дървета би трябвало да бъдат засадени в гората в границите на три залесителни сезона – до края на 2018 година Фиданките за първия залесителен сезон, който ще продължи до 3 декември, са предоставени от неправителствената организация gorata.bg.

„ Новата гора на София ще трансформира общински пустеещи земи в гора от липа и акация, обособявайки нов зелен филтър наоколо до града. За да се случи това обаче, бихме желали да се обърнем с покана за присъединяване в самото засаждане към всички софиянци и посетители на града, както към обособените хора и фамилии, по този начин и към представителите на бизнеса и институциите, с апел да се провеждат и да дойдат дружно да посадят дървета в гората. Залесителните начинания през първия залесителен сезон - тази есен, ще протичат всяка събота и неделя от 21 октомври до 3 декември. Всяко дърво е значимо и присъединяване на всеки един е значимо – както съответно в засаждането на Новата ни гора, по този начин и в опазването на въздуха, който дишаме. Дърветата, които ще бъдат посадени тази есен в Новата гора на София са предоставени от gorata.bg, тъй че всичко, което би трябвало да създадат доброволците е да дойдат и с труда си да станат част от Новата гора на София “, разгласи зам.-кметът по Екология в Следствен отдел към окръжна прокуратура Йоана Христова. 

Организацията по засаждане на дървета в Новата гора на София ще се осъществя всяка събота и неделя от през днешния ден до 3 декември, сред 10:00 и 16:00 часа, при удобни климатични условия. Новата гора на София се намира на терен, граничещ с ул. „ Прохладен ъгъл “ в околност „ Дреновица “. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР