12 млади бели щъркела, отгледани и излекувани в Спасителния център

...
12 млади бели щъркела, отгледани и излекувани в Спасителния център
Коментари Харесай

Излекувани щъркели бяха пуснати на свобода край старозагорското село Опан

12 млади бели щъркела, отгледани и излекувани в Спасителния център за диви животни на " Зелени Балкани " в Стара Загора, бяха пуснати на независимост край язовира на старозагорското село Опан. Там има удобна среда за оцеляването им.

Белите щъркели, настанени в Центъра са били попаднали в неволя - рухване от гнездото, токов удар, неподходящи атмосферни условия, заплитане във въже, бракониерство или пострадване от хора. Птиците са излекувани и специалистите на Зелени Балкани са решили, че към този момент могат независимо да обезпечават храната си.
Христина Клисурова - " Зелени Балкани ": Пристигнали са от цялата страна. Обикновено са птици, които по-една или друга причина са изгубили фамилиите си, само че и огромна част от тях са и с увреждания, са били с увреждания. Към момента всички те са здрави.
На всеки от щъркелите беше подложен специфичен пръстен, който носи информация за птицата.
Христина Клисурова - " Зелени Балкани ": Този пръстен е като паспорта на птиците - демонстрира, носи със себе си информация къде е била открита птицата, къде е освободена и в случай че някой ден някой откри пръстена, ние можем да проследим миграцията на тези птици.
Само за последния месец Спасителният център пусна на независимост 33 излекувани бели щъркели.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР