12 Март Центровете за данни вече са също толкова важни

...
12 Март Центровете за данни вече са също толкова важни
Коментари Харесай

Пандемията превърна центровете за данни в петото комунално дружество

12 Март
Центровете за данни към този момент са също толкоз значими и нужни за бизнеса, колкото е и водата, газта, електричеството и телекомите, написа ITProPortal.

Според анализаторската компания GlobalData центровете за данни в Обединеното кралство са се трансформирали в " петото комунално сдружение ". Вследствие от това компании от разнообразни браншове са все по-зависими от тях за доставката на облачни услуги, което ще докара до " доста " пазарно разгръщане през идващото десетилетие.

Експертите плануват приходите от центровете за данни да доближат 948 милиарда $ до 2030, което съставлява двойно нарастване по отношение на 466 млн. $ през 2020. От GlobalData чакат също по този начин пазарът да реализира общ годишен ритъм на повишаване от 6.7% през интервала.

По-голямата част от растежа се предвижда да пристигна от основаването на огромни хипермащабни центрове за данни, се показва още в отчета. Организациите ще основат цели планини от данни, които ще се намират в нови периферни дейта центрове и ще бъдат обработвани отвън отдалечените центрове за данни или в облака.

Освен това от GlobalData считат, че броят на сливанията и придобиванията в сферата ще се усили доста, като ще бъдат основани специфични компании точно за пазаруване на дейта центрове.

" Центровете за данни минаха от анонимност до това техният личен състав в този момент да се трансформира в основен. Но този новооткрит статус на комунално сдружение може да се окаже нож с две остриета ", показва Дейвид Бикнъл от GlobalData.

" Правителствата в този момент ще имат по-високи упования за бранша на центровете за данни. Разширяването им отразява потребността от по-големи качества за AI обработка, само че въпреки всичко те оставят огромен въглероден отпечатък. Съответно в този момент, когато регулаторните органи са фокусирани върху климатичните промени, отговарянето на строги цели за резистентност ще бъде недобре посрещната премия за една промишленост, която се оправи чудесно по време на пандемията ", добавя специалистът.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР