12 граждани на Турция са поискали закрила в България за

...
12 граждани на Турция са поискали закрила в България за
Коментари Харесай

България е върнала всички турци, потърсили закрила у нас през 2017 г.

12 жители на Турция са поискали протекция в България за интервала 01 януари-31 август 2017 година, излиза наяве от месечната информация на Държавна организация за бежанците, съобщи кореспондент на БГНЕС. Българските управляващи са отказали протекция на всичките.
Всичките потърсили протекция у нас жители на Република Турция са мъже – седем от тях на възраст сред 18 и 34 години и петима на възраст сред 35 и 64 години. Отказ за даване на статут са получили 9 от потърсилите протекция, а на трима производствата са прекъснати. Не е известно къде се намират сега тези турски жители и дали са върнати назад в родината си.
За първите осем месеца на годината протекция у нас са потърсили общо 2633 непознати жители, като най-вече от тях са жители на Афганистан – 962-ма, следвани от сирийци – 727 лица и иракчани – 484 лица. От началото на 2017 година, ДАБ е предоставила бежански статут на общо 692 чужденци, от които 629 са сирийски жители.
БГНЕС напомня, че през 2016 година, на няколко пъти България върна на Турция нейни жители, оповестени за почитатели на проповедника Фетхуллах Гюлен, апетитен за уредник на несполучливия опит за прелом против президента Реджеп Ердоган. Практика е също по този начин българските управляващи да връщат на Турция и кюрдски деятели.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР