12 доброволци ще се включват в помощ на Областния координационен

...
12 доброволци ще се включват в помощ на Областния координационен
Коментари Харесай

Дежурства на доброволци в Областния координационен център в Кюстендил за подкрепа на украински граждани



12 доброволци ще се включват в помощ на Областния координационен център за поддръжка на украински жители, построен преди два дни, сподели представителят на Областната администрация Димитрина Симеонова. Щабът се оглавява от регионалния шеф Катя Димитрова.

Доброволците поемат дежурствата на денонощния телефон в Областния координационен център в почивните и в празничните дни, както и в извънработно време на Областната администрация в Кюстендил. Инициативата им цели да подкрепи цялостната организация на процеса за оказване на подпомагане на бягащи от войната украински жители.

Доброволците ще изготвят указател на жители и компании, декларирали опция и подготвеност да обезпечат настаняване или изхранване на украински жители, избрали да се открият на територията на Кюстендилска област. Те ще вземат участие в координацията на  цялостния развой по заявяване на помощ за украинските жители и подпомагане при пребиваването им.

Говорителят на Областната администрация Димитрина Симеонова:

" Тези 12 души ще бъдат изцяло задоволителни. Изготвен е график за тяхната работа. Те са работещи хора, които обаче са съпричастни към протичащото се в Украйна и след края на естественото им работно време ще се заемат с обслужване на телефонната линия ".

Освен денонощния телефонен номер, контакт с Центъра може да бъде изработен и на електронната му поща.

В Дупница към този момент дойдоха първите бежанци от Украйна, те обаче потърсили съдействието на локален основател, който в Социалните мрежи е дал координати и метода, по който може да им се окаже подпомагане.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР