12 акта за глоба от по 300 лева, за неправилно

...
12 акта за глоба от по 300 лева, за неправилно
Коментари Харесай

Масово глобяване за неносене на маска

12 акта за санкция от по 300 лв., за погрешно сложени маски в столицата през днешния ден. Това откри инспекцията на столичният инспекторат и полицията в търговски центрове и хранителни магазини, съобщи bTV.

Девет от 12-те нарушавания са в огромни търговски центрове. С това общият брой на санкционираните за погрешно носене на маски от началото на седмицата става 21.

Междувременно от българската асоциация на търговците на дребно оповестиха, че за сигурност стягат ограниченията в огромните търговски центрове, и лица под 18 години ще се позволяват единствено с родител или аставник.

„ Най-често откриваме нарушавания за неносене на маска или неправилното ѝ слагане – както от гости, по този начин и от търговци. От началото на месеца са осъществени 7723 инспекции, 21 извършители са открити, изясни Янислав Чулев от Столичния инспекторат.

" Не позволяваме в комерсиалните центрове лица под 18-годишна възраст без родител или легален аставник, защото единият от проблемите е, че младежите се пробват да влизат с техни другари над 18 годишна възраст ", изясни Манол Гойгаджиев - ръководител на българската Асоциация на ритейл центровете.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР