12 700 MWh топлинна енергия е подала атомната централа в

...
12 700 MWh топлинна енергия е подала атомната централа в
Коментари Харесай

Атомната централа в Козлодуй е подала с близо 3% повече топлинна енергия към потребителите

12 700 MWh топлинна сила е подала атомната централа в интервала 21 януари - 20 февруари 2022 година към потребителите в Козлодуй, което е с близо 3% повече по отношение на същия интервал на 2021 година, когато по данни на Националния институт по метеорология и хидрология средномесечната външна температура е била с 1.33 градуса по-ниска по отношение на актуалната година.
С цел даване на опция за надзор върху употребяваното количество топлинна сила и обмисляне на разноските на семействата „ АЕЦ Козлодуй” ЕАД постоянно популяризира информация до клиентите, избрали месечните им начисления за топлоенергия да се образуват на база планирани данни. Тези данни ще бъдат оповестявани всеки месец до края на отоплителния сезон.
Потребителите на топлинна сила от атомната централа могат да открият на втора страница в известието към месечната сметка подробна информация за подаденото общо количество топлоенергия до съответната абонатна станция и за регистрираната междинна температура за месеца.
„ АЕЦ Козлодуй” ЕАД припомня на клиентите си - консуматори на топлинна сила, че според измененията в Закона за енергетиката от 12.03.2021 година, са длъжни да подменят уредите си за дялово систематизиране /водомери за топла вода, апартаментни топломери и разпределители/ с такива с отдалечен доклад в период до 1 януари 2027 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР