12,5% от ражданията в България през 2017 г. са на

...
12,5% от ражданията в България през 2017 г. са на
Коментари Харесай

Евростат: България е на първо място по майки под 20 години в ЕС

12,5% от ражданията в България през 2017 година са на майки, чиято възраст е под 20 години. Това слага страната ни преди всичко в статистиката на Европейски Съюз, съгласно отчет на Евростат.
Средната дълготрайност на живота пораства, само че България продължава да се топи Броят на живородените деца понижава с близо 2% на годишна база
След нас следва Румъния, където 12,1 на 100 от майките са под 20 години. Според Евростат, всяко осмо дете в Европейски Съюз, родено от майка на възраст под 20 години, е от България или Румъния. Следват ни Унгария и Словакия.

Снимка: Евростат

Статистиката обгръща възрастта, на която дамите раждат първото си дете. 92% от ражданията в Европейски Съюз са на дами сред 20 и 39 години.
Демографски срив – българите към този момент са под 7 млн. Вижте последните данни на Българска академия на науките за демографската картина у нас
Испания и Италия пък водят статистиката при родилките над 40 години. 8,8% от дамите в Испания раждат за първи път след 40-тата си година. Аналогична е и обстановката при 8, 6% от италианките.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР