114 незаконно пребиваващи у нас мигранти са били върнати и

...
114 незаконно пребиваващи у нас мигранти са били върнати и
Коментари Харесай

За месец: МВР върна 114 незаконни мигранти

114 нелегално пребиваващи у нас мигранти са били върнати и са напуснали България. Това регистрират от дирекция „ Миграция " на Министерство на вътрешните работи. 

Оттам са подобрили успеваемостта на връщането на нелегално пребиваващи жители. Сравнено със същия интервал на предходната година, когато върнатите са наброявали 31 чужденци, дирекция „ Миграция " регистрира извънреден растеж от 267 %. От 1 януари до 14 февруари т.г. в Специализираните домове за краткотрайно настаняване към дирекцията са настанени 158 нелегално пребиваващи жители на трети страни. За същия интервал предходната година те са наброявали 242-ма души. 

Анализът демонстрира, че постигнатият забележителен растеж се дължи на подхванатото през последните месеци на 2023 година сполучливо осъществяване на пилотен план на България и Европейска комисия за предварителна защита на противозаконните пристигания и подсилване на граничното ръководство и ръководство на миграцията. Отчита се и по-нисък миграционен напън в страната.

Дирекция „ Миграция " прецизира, че за цялата предходна година /1 януари – 31 декември 2023/ са върнати общо 566 нелегално пребиваващи жители на трети страни – 221 от тях са върнати принудително; 238 – по съглашения за реадмисия; 46 – с издадени решения за връщане със лични средства; 35 – със съдействието на Международната организация по миграция, а 26 са напуснали страната ни непринудено през наложено решение за връщане.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР