111 дни искаме оставката на един нахален премиер. С тези

...
111 дни искаме оставката на един нахален премиер. С тези
Коментари Харесай

Протестите: Ден 111 - 111-то място в света по свобода на словото

" 111 дни желаеме оставката на един нагъл министър председател ". С тези думи Арман Бабикян от " ” откри днешният антиправителствен митинг, съобщи БГНЕС.
В 111-ия ден на гражданско неодобрение, настояванията на хората остават непроменени - оставка на премиера Бойко Борисов, оставка на основния прокурор Иван Гешев, електронно, отдалечено и машинно гласоподаване и незабавни почтени предварителни избори.
 Бабикян: Рашидов не вижда мръсотията от корупция и тирания Бабикян: Рашидов не вижда мръсотията от корупция и тирания
Един същински създател, който упорства за моралното си право да дава хубост на света, без значение дали е ваятел, стихотворец, режисьор, би тря...
Бабикян направи паралел с това, че днешният ден съответствува и с мястото, на което се намира страната ни по независимост на словото – 111-то място в света в класацията на " Репортери без граници ” и на това място България закотвена от години.
Финансистът Юлиян Войнов също взе думата и разяснява тематиката за новия бюджет, определяйки го като пагубен. " 5.2 милиарда лв. е дефицитът за тази година, а следващата година той ще е над 4 милиарда лева ", сподели той и добави, че следващата година ще бъдат заделени 3 милиарда за справяне с рецесията, както и че ще бъдат дадени доста пари за публични поръчки. Според Войнов министър председателят Борисов ще остави до 2023 година 30 милиарда лв. наследство на бъдещите генерации.
По-рано майките от " Системата ни убива " по време на митинга им с панихида и факелно шествие за децата на България, убивани – по думите на майките - от страната по най-безскрупулен метод. Отслужена беше и панихида за починалите в домове деца. Димитрина Русева от самодейността сподели, че държавната система убива децата ни през днешния ден. " Могилино е живо и през днешния ден деца умират от апетит ", съобщи Русева и добави, че домове на ужасите към момента има. Междувременно от МТСП обявиха, че всички домове за деца с увреждания бяха закрити още през 2015 година, а децата от тях настанени в обществени услуги с близка до фамилната среда, където получават грижи по отношение на самостоятелните си потребности.
След панихидата хората, със запалени факли потеглиха към Съдебната палата, с цел да потърсят отговорност от основния прокурор. Според тях актуалният обвинител номер едно, а също и неговите прародители, не са се отнесли съществено към сигналите за такива случаи и не са ги разследвали с нужната съвестност. Там те възпламениха черна димка и завързаха черни балони пред постройката на Темида.
 Отровното трио,Има подобен народ и Изправи се. БГ ще следят дружно изборите " Отровното трио ", " ИТН " и " Изправи се. БГ " ще следят дружно изборите
" Отровното трио " се срещна през днешния ден с две извънпарламентарни партии, с които реализира единодушие взаимно да следят идващите избори. Е...
Следваща спирка от протестното шествие бе постройката на общественото министерство, а от там майките се вляха в главния митинг, продължаващ към този момент 111 дни. Точно в 21 часа с химна на републиката, Арман Бабикян закри днешната протестна вечер и предложи на отправящите се към Орлов мост на обичайното шествие да се движат на метър и половина разстояние един от различен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР