110 години от установяването на дипломатическите взаимоотношения между България и

...
110 години от установяването на дипломатическите взаимоотношения между България и
Коментари Харесай

110 години дипломатически отношения между България и Испания ще бъдат представени в изложба

110 години от установяването на дипломатическите взаимоотношения сред България и Испания ще бъдат показани в галерия, ситуирана във фоайето на Доходното здание.

„Дипломация през сърцата на два народа“ ще бъде открита на 16 май /понеделник/ в 12:30 ч. от кмета на Русе Пенчо Милков и посланика на Испания в България Н. Пр. Алехандро Мата.

Изложбата обгръща историята от откриването на съответните дипломатически легации и почетни консулства, подписването на търговско-икономически съглашения сред страните до определяне на публични политически и дипломатически връзки. Включени са значими моменти, довели до трайните двустранни връзки, които се основат на взаимната принадлежност към европейските институции. Изложбата демонстрира по какъв начин обществените, човешки, културни и прочувствени свързаности, датират още преди формалното определяне на другарството сред двете страни. Вижда се по какъв начин литературата, езикът и другите изразни средства на писатели, художници, преводачи и преподаватели – български и испански – са послужили като проводник за взаимния интерес към историята и културата на двете страни.

Експозицията включва 25 фотоси и ще остане за разглеждане от гости във фоайето на Доходното здание в продължение на две седмици.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР