11-ят Конгрес на Югоизточно-Европейския Медицински Форум, който се проведе в

...
11-ят Конгрес на Югоизточно-Европейския Медицински Форум, който се проведе в
Коментари Харесай

100 каба гайди закриха медицински конгрес

11-ят Конгрес на Югоизточно-Европейския Медицински Форум, който се организира в Пловдив и Смолян в интервала 8-11 септември, беше самобитно закрит, на най-мистичното и величествено място в България – Родопите, с празнична заря и под звуците на гайдарски състав “100 каба гайди ”.

Преди това, на тържествена гала, президентът на Югоизточно-Европейския Медицински Форум връчи още две специфични награди:  на кмета на Община Смолян и на районната медия Смолян нюз.

За първи път Борда на Югоизточно-Европейския Медицински Форум взе решение да връчи наградата „ Заслужил кмет на Югоизточна Европа “.

За мен е голяма  чест, че мога да дам персонално, тази изключително специфична премия, точно на Николай Мелемов – кмет на Община Смолян. Истината е, че без поддръжка от стана на държавната и локалната власт, без мощно гражданско общество, безработата на съсловните организации и без консенсус няма по какъв начин да има резистентност в системата на опазването на здравето, разяснява проф. Кехайов при връчването на наградата.

Сърдечно Благодаря! Ние всички имаме една обща цел – положително опазване на здравето. За цялото общество, за жителите на Смолян, тъй че постоянно може да разчитате на нашата поддръжка, безапелационен беше кметът на Община Смолян –  Николай Мелемов.

Президентът на Форума, проф. Андрей Кехайов, още веднъж благодари на публицистите за поддръжката и отразяването на активността на влиятелния интернационален медицински Конгрес на ЮЕМФ, връчвайки приза на журналиста от Смолян нюз – Стефка Чавдарова.

Припомняме, че Югоизточно-Европейският Медицински Форум дни по-рано, в град Пловдив, награди заслужили медици от България и света. С приза „ Заслужил доктор на Югоизточна Европа “ бяха отличени: ректорът на МУ-Пловдив – проф. Марияна Мурджева и проф. Весна Кесич от Университетския клиничен център на Сърбия. На формалната гала в Пловдив бяха наградени и Българското национално радио, Българската национална телевизия  и Пловдивската телевизия “Тракия ”.

Президентът на Югоизточно-Европейския Медицински Форум изрази своята убеденост, че организацията занапред ще надгражда и развива своята значима активност.

Югоизточно-Европейският Медицински Форум е с къса, само че доста съдържателна история. Нашата организация е Асоцииран член на Световната здравна асоциация и е една от най-силните организации освен в Югоизточна Европа, само че и в света. Убеден съм, че занапред ще даваме своя важен принос в обмяната на скъп опит и развиването на опазването на здравето у нас, приключи проф. Кехайов.

Конгресът продължи и през днешния ден с връчването на сертификати на участниците. 11-тият Конгрес на Югоизточно-Европейския Медицински Форум е упълномощен със 17 заема от Европейския съвет за непрестанно здравно образование, което го подрежда и измежду най-престижните интернационалните конгреси.

Над 60 водещи медицински експерти от България и чужбина се включиха в научната стратегия на Конгреса на ЮЕМФ. Със своето наличие на Форумът уважиха редица представители и локални институции и управляващи, измежду които кметовете на градовете домакини Пловдив и Смолян.Министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулевпък беше специфичен гост на 11-тия Конгрес на Югоизточно-Европейския Медицински Форум. Той поздрави участниците и уредниците и представи полезна информация за процедурите по Националния проект за възобновяване и резистентност.

Участниците в Конгреса се насладиха и на културно-историческото завещание на град Пловдив – Европейска столица на културата 2019 година, както и на осъществяванията на виртуозите от Виенската Филхармония, под намерено небе, в античния Античен спектакъл в Пловдив.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР