11 от общо 13 комисии в Столичния общински съвет ще

...
11 от общо 13 комисии в Столичния общински съвет ще
Коментари Харесай

ГЕРБ, ВМРО и Атака с председатели на комисии в СОС

11 от общо 13 комисии в Столичния общински съвет ще имат ръководители от ГЕРБ и Съюз на демократичните сили. Останалите две ще са водени от общинари от Вътрешна македонска революционна организация и " Атака ". Това стана ясно на днешното съвещание на СОС.
Юристката Силвия Христова от ГЕРБ за ръководител на архитектурната комисия. Съпартиецът й Георги Георгиев оглави финансовата комисия. Д-р Веселин Милев, който до момента председателстваше здравната комисия, е определен да управлява комисията за връзка с жителите. Здравният сектор отива при съдружните сътрудници на ГЕРБ от Съюз на демократичните сили - доктор Антон Койчев.
Лорита Радева от ГЕРБ още веднъж ръководи екокомисията, съпартиецът й - юристът Ботьо Ботев ще управлява тази по локално самоуправление. Малина Едрева остана отпред на комисията по обучение и просвета. Николай Стойнев от ГЕРБ поема икономическата комисия. Прошко Прошков бе определен за ръководител на комисията по инженерна инфраструктура. Комисията по европейски стратегии ще се оглави от Екатерина Йорданова, а спортната - от Таня Георгиева.
Новосформираната група в СОС " Патриоти за София ", в която влизат четирима съветници от Вътрешна македонска революционна организация и един от " Атака " получава управлението на две комисии. Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация ще управлява комисията по превоз и туризъм, а Борислав Иванов от " Атака " - комисията по публичен ред.
До 31 декември работна група би трябвало да предложи план за нов устав за работа на СОС.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР